Vladimir Putin a semnat o lege privind denunțarea tratatului cu Ucraina privind Marea Azov și Strâmtoarea Kerci

Vladimir Putin a semnat o lege privind denunțarea tratatului cu Ucraina privind Marea Azov și Strâmtoarea Kerci / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a semnat o lege privind denunțarea tratatului cu Ucraina privind Marea Azov și Strâmtoarea Kerci / Foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege privind denunțarea tratatului cu Ucraina privind Marea Azov și Strâmtoarea Kerci.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege privind denunțarea acordului dintre Rusia și Ucraina privind cooperarea în utilizarea Mării Azov și a Strâmtorii Kerci. Documentul corespunzător a fost publicat marți pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice, scrie Interfax.

Acordul respectiv a fost semnat la Kerci la 24 decembrie 2003 și ratificat de Federația Rusă la 22 aprilie 2004.

Acesta definește procedura pentru activitățile comune ruso-ucrainene în domeniul transportului maritim, inclusiv reglementarea și sprijinul navigațional și geografic, pescuitul, protecția mediului marin, siguranța mediului, precum și căutarea și salvarea oamenilor în Marea Azov și Strâmtoarea Kerci. 

Rusia: A devenit marea interioară a Federației Ruse

"Ca urmare a admiterii în Federația Rusă a Republicii Populare Donețk, a regiunii Zaporojie și a regiunii Herson, Ucraina a pierdut statutul de stat de coastă în raport cu zona de apă Azov-Kerci, Marea luiu200b u200bAzov a devenit marea interioară a Federației Ruse. În acest sens, Tratatul și-a pierdut relevanța și se propune să fie denunțat",  s-a spus în concluzia Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației Ruse privind legea pe denunţare.

De asemenea, documentul indică faptul că Rada Supremă a Ucrainei a adoptat, la 24 februarie 2023, legea "Cu privire la denunțarea Tratatului dintre Ucraina și Federația Rusă privind cooperarea în utilizarea Mării Azov și a Strâmtorii Kerci", care a intrat in vigoare la 25 martie 2023.

Vladimir Putin: Rusia își suspendă participarea la tratatul cu SUA privind armele nucleare

Acum câteva luni, Rusia și-a suspendat participarea la un tratat cu SUA care le-a limitat arsenalele nucleare, a anunțat Vladimir Putin, conform Sky News.

„Sunt obligat să anunț astăzi că Rusia își suspendă participarea la tratatul ofensiv strategic privind armele”, le-a spus Putin oficialilor adunați la Moscova.

Tratatul de reducere a armelor strategice (START), care a fost semnat pentru prima dată în 1991 și urmat de New START. Acesta a limitat numărul de rachete balistice intercontinentale în SUA și Rusia.

Noul tratat START a fost semnat în 2010, a intrat în vigoare în anul următor și a fost prelungit în 2021 pentru încă cinci ani, la scurt timp după ce Joe Biden a preluat mandatul de președinte al SUA. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel