Vladimir Putin, acuzații în rafală la adresa Occidentului. Spune că nu Rusia a început războiul din Ucraina. "Și-au pierdut simțul realității"

Vladimir Putin, acuzații în rafală la adresa Occidentului. Spune că nu Rusia a început războiul din Ucraina. "Și-au pierdut simțul realității" / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, acuzații în rafală la adresa Occidentului. Spune că nu Rusia a început războiul din Ucraina. "Și-au pierdut simțul realității" / Foto: Kremlin.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, acuză Occidentul că a uitat ce înseamnă compromisul.

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat SUA că le-a spus cu aroganță altor țări cum să se comporte, transmite Reuters. În discursul său anual de la Clubul de Discuții, la Soci, Putin s-a adresat Statelor Unite, spunând:

"Tot timpul, auzim "Trebuie", "Trebuie", "Sunteți avertizați serios". Cine ești? Ce drept ai să avertizezi pe cineva? Poate că este timpul ca  tu însuți să scapi de aroganța ta și să încetezi ză te mai comporți așa cu restul lumii".

Totodată, Vladimir Putin s-a lăudat că Rusia ar fi văzut toate civilizațiile ca fiind egale și a fost gata pentru "cooperare constructivă", în timp ce Occidentul, uitând sensul compromisului, a văzut orice țară care i s-a opus ca un dușman. El a enumerat China, India și țările arabe ca exemple.

Ce a mai spus Vladimir Putin în discursul de la Soci


"Este timpul să renunțăm la această gândire din epoca dominației coloniale... Acea epocă s-a încheiat de mult și nu se va mai întoarce niciodată", a  mai spus Putin în discursul său.

"Întotdeauna am încercat și încercăm să oferim soluții care țin cont de interesele fiecăruia, dar și de-ale noastre. Cei din Occident par să fi uitat complet că există concepte precum auto-reținerea, compromisuri, disponibilitatea de a ceda ceva pentru a realiza ceea ce este acceptabil pentru toată lumea", a mai spus el.

Totodată, Vladimir Putin a vorbit și despre războiul din Ucraina.

"Există în permanență o creștere a presiunii militare și politice (din Occident). Trebuie să răspundem. Am spus de multe ori că nu noi am început războiul în Ucraina. Ci dimpotrivă, încercăm să-i punem capăt", a afirmat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin: Occident și-au pierdut simțul realității

Despre confruntarea cu Vestul, acesta a spus: "Toată lumea realizează că într-un sistem internațional în care domnește arbitraritatea... oricine poate fi sub atac pur și simplu pentru că această țară sau acea țară nu a fost pe placul hegemonului, care și-a pierdut simțul proporției și, aș adăuga, simțul realității. Din nefericire, trebuie să recunoaștem că partenerii noștri din Occident și-au pierdut simțul realității"

"Aderarea la abordările blocului, dorința de a implica lumea într-o situație de confruntare constantă între "noi" și "ei" este o moștenire vicioasă a secolului al XX-lea. Este un produs al culturii politice occidentale. Occidentul are mereu nevoie de un dușman", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel