Vladimir Putin candidează ca independent pentru președinția Rusiei. Două partide îl susțin

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vladimir Putin va candida din nou la președinție. Acesta își dorește o candidatură independentă, deși va beneficia de  un sprijin politic larg, informează sâmbătă agenția de presă RIA, susținută de stat, care citează doi parlamentari pro-Kremlin.

Putin, care a fost la putere mai bine de două decenii, fie ca președinte, fie ca prim-ministru, a anunțat că va candida pentru încă un mandat de șase ani în martie anul viitor, în cadrul unor alegeri pe care se așteaptă să le câștige.

El nu va candida din partea partidului de guvernământ Rusia Unită (UR), chiar dacă are sprijinul complet al acestuia, ci ca independent, a declarat Andrei Turchak, un înalt oficial al partidului UR, citat de RIA.

Serghei Mironov, un politician de rang înalt din partidul Rusia Justă care îl susține pe Putin, a fost, de asemenea, citat de RIA. Acesta din urmă a spus că Putin va candida ca independent și că vor fi strânse semnături în sprijinul său.

Putin va câștiga alegerile din Rusia

Pentru Putin, în vârstă de 71 de ani, alegerile sunt o formalitate: cu sprijinul statului, al presei de stat și aproape nicio disidență publică, el este sigur că va câștiga.

Susținătorii lui Putin spun că a restabilit ordinea, mândria națională și o parte din influența pierdută de Rusia în timpul haosului colapsului sovietic și că războiul său din Ucraina - ceea ce Putin numește o „operațiune militară specială” - este justificat.

O represiune de mulți ani împotriva oponenților și criticilor, întărită de noi legi privind „știrile false” și „discreditarea armatei”, a dus la o subțiere majoră în rândul criticilor săi și ai oponenților războiului. Unii au fost condamnați la ani mulți de închisoare, iar alții, mai norocoși, au reușit să fugă în străinătate, relatează Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel