Vladimir Putin se va întâlni cu președintele Egiptului și premierul din Etiopia, în ajunul summitului "Rusia-Africa"

Vladimir Putin se va întâlni cu președintele Egiptului și premierul din Etiopia, în ajunul summitului "Rusia-Africa" / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin se va întâlni cu președintele Egiptului și premierul din Etiopia, în ajunul summitului "Rusia-Africa" / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin se va întâlni miercuri cu președintele egiptean și cu premierul etiopian.

Miercuri, în ajunul summitului "Rusia-Africa", președintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu omologul său egiptean, Abdelfattah al-Sisi, și va purta discuții cu premierul etiopian Abiy Ahmet, aflat într-o vizită oficială în Rusia, scrie Interfax.

În plus, în această zi ar fi programat ca liderul de la Kremlin să se întâlnească cu șefa noii Bănci de Dezvoltare BRICS, Dilma Rousseff.

După cum a declarat Iuri Ușakov, consilierul șefului statului rus, șaptesprezece lideri străini vor sosi la Sankt Petersburg pentru summitul Rusia-Africa și forul economic care îl precede, iar Putin intenționează să discute personal cu fiecare dintre ei, un lucru destul de greu de crezut, ținând cont de faptul că Vladimir Putin evită de obicei contactul direct cu alte persoane.

VEZI ȘI: Guvernul Africii de Sud a solicitat oficial un mandat de arestare pe numele lui Putin

Încă zece țări vor fi reprezentate la nivel de prim-miniștri, vicepremieri și șefi de parlament. În total, la summit vor participa delegații din 49 de state ale continentului, precum și conducerea aproape a tuturor organizațiilor regionale.

Kremlinul a acuzat Occidentul că face presiuni asupra țărilor africane pentru a le împiedica să participe la summitul cu Rusia

Kremlinul a acuzat Washingtonul și alte țări occidentale că ar descuraja țările africane să participe la summitul "Rusia-Africa" de la Sankt Petersburg.

Întrebat de jurnaliști care este motivul reducerii numărului de țări africane care au fost de acord cu un summit în Rusia, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a răspuns: "Acesta este o ingerință absolut goală și nespusă a SUA. Statele Unite ale Americii, Franța și alte state, prin misiunile lor diplomatice în țările africane au încercat să exercite presiuni asupra conducerii acestor țări pentru a preveni participarea lor activă la forum".

VEZI ȘI: Ce ar însemna arestarea lui Vladimir Putin? Reacția Kremlinului, după declarațiile președintelui Africii de Sud

"Acesta este într-adevăr un fapt, este absolut scandalos, dar acest lucru nu va interfera în niciun fel cu desfășurarea cu succes a summit-ului", a adăugat Peskov.

Referindu-se la evenimentul în sine, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că Moscova salută sosirea șefilor de stat și de guvern din țările africane.

"Așteptăm cu nerăbdare un summit foarte plin de evenimente în zilele următoare, un summit productiv, dar în ceea ce privește reducerea numărului de șefi de stat care au sosit, da, într-adevăr, acest lucru s-a întâmplat recent. Acest lucru se datorează în mare parte planurilor șefilor de stat, dar există, desigur, și o parte din ceea ce am vorbit deja, presiunea din țările occidentale", a spus Peskov.

Summit-ul "Rusia-Africa" ​​va avea loc în perioada 27-28 iulie la Sankt Petersburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel