Putin spune că el vrea negocieri de pace, dar nu le poate impune. Peskov condamnă Ucraina pentru că nu acceptă compromisuri

Vladimir Putin spune că la baza conflictului din Ucraina stă crearea de amenințări din partea NATO / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin spune că la baza conflictului din Ucraina stă crearea de amenințări din partea NATO / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin susține că la baza conflictului din Ucraina stă crearea de amenințări la adresa securității Federației Ruse din partea NATO.

Vladimir Putin a lansat din nou acuzații și a susținut că la baza conflictului din Ucraina stă crearea unei amenințări la adresa securității Federației Ruse din partea NATO. Statele Unite şi NATO refuză să negocieze cu Rusia pe probleme de securitate egală, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, scrie Interfax.

"În centrul conflictului din Ucraina se află crearea de amenințări la adresa securității Rusiei de către Statele Unite și NATO, iar acestea refuză să negocieze pentru asigurarea securității egale pentru toți, inclusiv pentru Rusia", a spus el vineri la sesiunea plenară a summit-ului Rusia-Africa.

Vladimir Putin a mai spus și că autoritățile ucrainene refuză să negocieze cu Federația Rusă.

"Am vorbit în repetate rânduri și am declarat oficial că suntem pregătiți pentru aceste negocieri, dar nu putem impune aceste negocieri. Prin urmare, mi se pare că trebuie să purtăm un dialog cu cealaltă parte și suntem recunoscători prietenilor africani pentru atenția acordată acestei probleme", a adăugat el.

Peskov spune că Rusia rămâne deschisă la o înțelegere cu privire la Ucraina

Și Dmitri Peskov a venit cu declarații similare. Acesta a afirmat că Rusia rămâne deschisă la o înțelegere cu privire la Ucraina, dar autoritățile ucrainene adoptă o atitudine intransigentă.

"Partea rusă își menține deschiderea, ceea ce nu se poate spune despre ucraineni. Ucrainenii își mențin poziția fără compromisuri. Mai ales acum, când se află într-o situație destul de dificilă, dar cu toate acestea resping orice posibilitate de dialog", a spus reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus. 

"Ca și înainte, deși Rusia rămâne deschisă negocierilor pentru a-și atinge obiectivele, dar în ciuda situației destul de dificile în care se află acum partea ucraineană, ea încă nu a schimbat nimic. Ei resping posibilitatea oricăror negocieri", a mai spus Dmitri Peskov .

În plus, Peskov a spus că președintele Vladimir Putin va avea vineri seară o întâlnire cu reprezentanții țărilor africane pe problemele ucrainene.

"Va avea loc un discurs al președintelui Rusiei. Această întâlnire se ține în continuarea întâlnirilor anterioare, a vizitei  reprezentanților țărilor africane în Rusia. Va avea loc o discuție suplimentară , care a fost convenit anterior la Sankt Petersburg", a spus Peskov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel