Vladimir Putin: "Trump este sincer în privința încheierii războiului din Ucraina"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că este de părere că Donald Trump, candidat republican la președinție, este sincer în dorința de a încheia războiul din Ucraina, dar că nu știe cum intenționează Trump să facă acest lucru dacă va fi ales, potrivit Reuters.

Putin, vorbind la o conferință de presă în Kazahstan la sfârșitul unei întâlniri regionale de securitate, a comentat după ce a fost întrebat despre declarațiile lui Trump că ar putea pune capăt războiului din Ucraina rapid dacă ar câștiga cursa pentru Casa Albă pe 5 noiembrie. "Faptul că domnul Trump, ca și candidat la președinție, declară că este gata și dorește să oprească războiul din Ucraina, noi luăm acest lucru foarte în serios,” a spus Putin.

"Nu sunt, desigur, familiarizat cu posibilele propuneri despre cum intenționează să facă acest lucru. Aceasta este întrebarea cheie. Dar nu am nicio îndoială că este sincer și susținem această idee (de a încheia războiul).”, a spus președintele rus.

Washington Post a raportat în aprilie că Trump a vorbit în privat despre opțiunea de a-i permite lui Putin să păstreze Crimeea, pe care Moscova a anexat-o din Ucraina în 2014, și zona Donbas - pe care forțele ruse o controlează parțial - în schimbul păcii, ceva ce campania lui Trump nu a confirmat.

Reuters a raportat luna trecută că doi consilieri cheie ai lui Trump i-au prezentat un plan de încheiere a războiului care implică spunerea Ucrainei că va primi mai multe arme americane doar dacă intră în negocieri de pace.

Putin a spus luna trecută că Rusia va încheia războiul doar dacă Kievul va fi de acord să renunțe la ambițiile sale de a intra în NATO și să cedeze în totalitate cele patru provincii revendicate de Moscova, cerințe pe care Kievul le-a respins rapid, considerându-le echivalente cu o capitulare.

Putin a spus că un dialog constructiv între Moscova și Washington este imposibil în timpul unei campanii electorale prezidențiale americane intense și că Moscova va aștepta rezultatul și va vedea ce va face noua conducere.

Întrebat ce părere are despre prima dezbatere televizată între Trump și președintele Joe Biden, Putin a spus că a văzut fragmente. Putin a declarat de mai multe ori că îl consideră pe Biden preferabil ca viitor președinte al SUA în locul lui Trump pentru Rusia, chiar și după ce Biden l-a descris pe șeful Kremlinului ca un „nebun”.

Întrebat joi dacă preferința sa publică pentru Biden s-a schimbat după dezbatere, Putin a spus: „Nimic nu s-a schimbat. Nu știam ce ar putea veni? Știam. Am văzut câteva fragmente, dar am destule de făcut.” a spus Putin. Biden, în vârstă de 81 de ani, a avut o prestație ezitantă în timpul dezbaterii, ceea ce a adus în prim-plan întrebări despre vârsta și aptitudinile sale mentale. Putin a spus că a acordat puțină atenție rapoartelor parțiale din media despre dezbatere, deși nu putea ignora faptul că Statele Unite rămân o mare putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel