Vladimir Putin vorbește despre absența rezultatelor contraofensivei ucrainene. "Resursele colosale care au fost pompate în regimul de la Kiev nu ajută"

Kremlinul se laudă că a respins un atac asupra unui petrolier al său, în Marea Neagră / Foto: Pixabay
Kremlinul se laudă că a respins un atac asupra unui petrolier al său, în Marea Neagră / Foto: Pixabay

Vladimir Putin a ciritcat rezultatele contraofensivei ucrainene.

Vladimir Putin a vorbit despre absența rezultatelor contraofensivei ucrainene. "Curatorii occidentali ai Kievului sunt în mod clar dezamăgiți de lipsa rezultatelor ofensivei de la Kiev, nici furnizarea de arme, nici mii de mercenari străini nu ajută", a spus președintele rus Vladimir Putin, scrie Interfax.

"Astăzi, este clar că curatorii occidentali ai regimului de la Kiev sunt clar dezamăgiți de rezultatele așa-zisei contraofensive, pe care actualele autorități ucrainene au anunțat-o cu voce tare în lunile precedente. Nu există rezultate, cel puțin nu încă", a spus Putin, vineri, la o întâlnire cu membri permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei.

"Nici resursele colosale care au fost pompate în regimul de la Kiev, nici aprovizionarea cu arme occidentale, tancuri, artilerie, vehicule blindate, rachete, nici trimiterea a mii de mercenari și consilieri străini, care au fost folosiți cel mai activ în încercările de a sparge frontul armatei noastre, nu ajută", a mai spus acesta.

Putin, despre livrările de arme către Ucraina: Ne provoacă unele pagube, prelungește conflictul



Potrivit lui Putin, livrările suplimentare de arme occidentale către Ucraina provoacă unele daune Rusiei, dar acest lucru nu duce decât la prelungirea conflictului.

"Acest lucru, desigur, ne provoacă unele pagube, prelungește conflictul. Dar arsenalele NATO și stocurile de vechi arme sovietice din unele state sunt în mare măsură epuizate, iar capacitățile de producție din Occident nu permit realizarea rapidă a rezervelor de echipamente și muniție", a spus el.

"Este nevoie de resurse mari și de timp. Și, cel mai important, ca urmare a atacurilor sinucigașe, formațiunile Forțelor Armate ale Ucrainei au suferit pierderi uriașe", a subliniat președintele.

Pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit lui Putin, se ridică la zeci de mii de oameni. El a menționat că "în ciuda raidurilor constante și a mobilizării continue în orașele și satele Ucrainei, este din ce în ce mai dificil pentru regimul actual să conducă noi reaprovizionări pe front".

Putin își încordează mușchii



"Resursa de mobilizare a țării se epuizează", afirmă președintele Federației Ruse.

Putin a mai spus că cei aflați la comanda "operațiunii militare speciale" acționează profesionist. "Soldații și ofițerii noștri, unitățile și formațiunile noștri își îndeplinesc datoria față de Patria Mamă cu curaj, statornic, eroic", a spus președintele rus.

"Întreaga lume vede că lăudatul echipament occidental, presupus invulnerabil, este în flăcări și, în ceea ce privește datele sale tactice și tehnice, este adesea chiar inferior unor tipuri de arme de fabricație sovietică", a adăugat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel