Vladimir Putin vrea să creeze o "zonă sanitară" în Ucraina, la granița cu Rusia. Peskov a explicat ce înseamnă asta

Vladimir Putin vrea să creeze o "zonă sanitară" în Ucraina la granița cu Rusia. Peskov a explicat ce înseamnă asta / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin vrea să creeze o "zonă sanitară" în Ucraina la granița cu Rusia. Peskov a explicat ce înseamnă asta / Foto: Kremlin.ru

Dmitri Peskov a vorbit despre "zonă sanitară" pe care Vladimir Putin vrea să o facă în Ucraina.

Propunerea de creare a unei zone sanitare pe teritoriul Ucrainei, care a fost făcută pe 13 iunie de către președintele rus Vladimir Putin, are ca scop îndepărtarea infrastructurii militare a Ucrainei de instalațiile rusești la o distanță sigură pentru aceștia, a explicat secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

Acesta a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă cum va fi, de fapt, această zonă sanitară.

"Pentru a asigura securitatea, pe măsură ce regimul de la Kiev dobândește arme mai sofisticate și cu rază mai lungă de acțiune, această infrastructură militară va trebui mutată la o distanță sanitară pentru a asigura siguranța cetățenilor de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev, bombardamentele, bombardarea infrastructurii sociale, a civililor, a caselor civililor etc.", a răspuns Peskov.

De ce vrea, de fapt, Putin această zonă sanitară

Vladimir Putin a menționat crearea unei zone sanitare în contextul întăririi graniței cu Ucraina și al reducerii probabilității bombardamentelor și atacurilor asupra teritoriului rus din partea ucraineană.

"Și aici sunt câteva soluții importante. În primul rând, creșterea eficienței luptei contra bateriei. Dar asta nu înseamnă că nu vor exista așa-zise sosiri pe teritoriul nostru. Și dacă acest lucru va continua, atunci se pare că va trebui să luăm în considerare chestiunea, spun foarte atent asta,  de a crea un fel de zonă sanitară pe teritoriul Ucrainei la o asemenea distanță de la care să fie imposibil să se apropie de teritoriul nostru", a spus el la o întâlnire cu comandanții militari ruși. afirmând că acest lucru nu se va întâmpla chiar în zilele următoare, ci va dura.

Putin susține că operațiunea de contraofensiva a Ucrainei eșuează - în timpul acesta, Zelenski se laudă că trupele Kievului înaintează

Președintele rus Vladimir Putin susține că contraofensiva Ucrainei nu a avut succes, armata sa suferind pierderi majore. Vorbind la o întâlnire a corespondenților de război, el a spus că pierderile Kievului se apropie de un nivel „catastrofal”, scrie BBC. Acest lucru nu a fost verificat, iar președintele ucrainean Zelenski a negat faptul că contraofensiva eșuează.

„Ne mișcăm înainte”, a spus el în adresa sa video de noapte.

El a mulțumit trupelor ucrainene pentru „fiecare pas și fiecare metru de pământ ucrainean care este eliberat de răul rusesc”.

Valeri Zalujni, comandantul șef al forțelor armate ale Ucrainei, a scris pe Telegram că au fost „unele succese, ne punem în aplicare planurile, mergem mai departe”.

Contraofensiva Kievului este în fazele sale incipiente și s-au înregistrat câștiguri modeste în regiunile din estul Donețk și din sud-estul Zaporojie. Zelenski a pretins, de asemenea, avansuri în Bahmut. Dar situația nu este la fel de clară decât pretențiile triumfale de eliberare care au venit de la Kiev la începutul acestei săptămâni.

Marți, BBC a primit acces la unele dintre primele așezări din estul Donețk, unde acum se arborează steagul ucrainean. Multe sunt părăsite, iar în unele zone forțele ruse se retrag. Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a spus că, deși sunt încă „zile de început”, se fac progrese în respingerea trupelor ruse. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel