Vladimir Putin intenţionează să participe la summitul G20 din Indonezia din noiembrie, a declarat luni un consilier al preşedintelui rus.
În ciuda faptului că a lansat o invazie brutală la scară largă în Ucraina, Putin a fost invitat la reuniunea principalelor economii dezvoltate şi emergente ale lumii de către preşedintele indonezian Joko Widodo, relatează Politico.
Participarea lui Putin - fie în persoană, fie prin intermediul unei legături video - este "avută în vedere" la reuniune, a declarat consilierul Yury Ushakov, potrivit Interfax.
"Sper că pandemia va permite ca acest eveniment să aibă loc în persoană", a adăugat el.
În prezent, nu există un consens în rândul liderilor occidentali cu privire la posibilitatea de a boicota G20 din cauza implicării Rusiei. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că încă nu a decis dacă va merge la summit în contextul în care va participa şi Putin.
Într-un interviu pentru ZDF, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, de asemenea, că: "Trebuie să ne gândim foarte bine dacă nu cumva paralizăm întregul G20; eu nu susţin acest lucru. După părerea mea, G20 este prea important, de asemenea pentru ţările în curs de dezvoltare, pentru ţările emergente, ca să lăsăm acest organism să fie spart de Putin".
În încercarea de a promova compromisul, preşedintele indonezian l-a invitat şi pe preşedintele ucrainean Zelenski, deşi Ucraina nu este o ţară membră a G20.
Propagandiștii Kremlinului amenință Occidentul cu rachetele Iskander-M amplasate în Belarus.
Delir la televiziunea de stat rusă. Portavocile lui Vladimir Putin amenință deschis Occidentul cu rachetele Iskander-M amplasate în Belarus care "vor putea zdrobi toate forțele NATO". Mai mult decât atât, parlamentarii ruși au susținut în cadrul emisiunii propagandistului Vladimir Soloviov că Rusia este pregătită de o confruntare directă cu toate forțele NATO și că nici măcar nu și-au arătat adevărata capacitate în războiul din Ucraina, transmite Realitatea Plus.
Parlamentarul rus Andrey Gurulyov a declarat că rachetele Iskander din vestul Belarusului ar acoperi tot teritoriul din Europa de Vest și că ar avea o eficiență de 90%.
"E ca și cum ar vorbi despre coridorul din bucătărie până în sufragerie. 20 de kilometri? 40 sau 60 de kilometri? Cât ar trebui să fie? Ca să străpungi un coridor unde forțele NATO ar fi de ambele părți? Niciun membru normal al armatei nu ar merge pentru asta de la Sankt Petersburg de-a lungul coastei Mării Baltice. Abia atunci vom avea o rută normală de aprovizionare pentru orașul Kaliningrad. Dacă cineva nu înțelege altfel, atunci va trebui să o explicăm în detaliu, nu văd altă opțiune. Asta este singura cale. Vom merge singuri, nici măcar nu este nevoie să implicăm și Belarusul", a declarat, la televiziunea de stat rusă, Andrey Gurulyov, parlamentar rus.
"9 din 10 rachete își ating ținta, iar ei ar putea doborî numai una. Cred că este un rezultat grozav care ar trebui să le dea dușmanilor noștri de gândit. Indiferent de cât de mult ne provoacă Occidentul să folosim noi primii armele nucleare, ar trebui să le ținem pe deplin pregătite pentru luptă, luând în calcul că poate veni timpul lor, dar nu să le folosim. Considerând riscurile unui atac nuclear, pregătiți planurile, de nevoie, pentru a lichida toate mijloacele de atac care amenință teritoriile Rusiei. Chiar suntem capabili de asta", a mai spus acesta.
Ulterior a intervenit și jurnalistul Vladimir Solovyov, cunoscut drept principalul propagandist al Kremlinului. Acesta a susținut că Rusia este pregătită pentru "o confruntare directă cu Forțele Armate ale întregii NATO".
"Din acest motiv se știe de ce noi folosim mai puțin de 18% din forțele noastre armate, care reprezintă, de fapt, nivelul nostru militar pe timp de pace. Pentru că noi suntem pregătiți pentru o confruntare directă cu Forțele Armate ale întregii NATO", a declarat Vladimir Solovyov, prezentator TV.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat decizia de a oferi sistemele de rachete Iskander-M Belarusului, scrie Interfax.
"După cum am convenit, ați ridicat această întrebare, am luat o decizie. În următoarele câteva luni, vom transfera în Belarus sistemele de rachete tactice Iskander-M, care pot folosi atât rachete balistice, cât și de croazieră și ambele în ambele versiuni convenționale și nucleare.", a spus el la o întâlnire cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukașenko, sâmbătă, la Sankt Petersburg.
Putin "s-a oferit să le instruiască miniștrilor apărării și șefilor de stat major să elaboreze toate detaliile legate de această muncă comună"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci