Vladimir Soloviov, jurnalistul preferat al lui Putin, revoltat după scufundarea vasului Moskva: Sunt furios. Cum aţi reuşit să o pierdeţi

foto captură video Youtube/ Slujbă pentru Nava Moskva
foto captură video Youtube/ Slujbă pentru Nava Moskva

Vladimir Soloviov, jurnalist pro-Kremlin şi , aparent, preferatul lui Vladimir Putin, este revoltat de faptul că nava de război Moskva a fost scufundată. 

"Sunt furios pentru ce s-a întâmplat cu «Moscova», nava-amiral a flotei Mării Negre. Pur și simplu furios. Da, era destul de veche, fusese reparată de mai multe ori și da, acest tip de navă are diverse vulnerabilități. Înțeleg asta. Dar spuneți-mi, cum ați reușit s-o pierdeți? Explicați-mi, de ce naiba erați în acel moment în acea regiune a Mării Negre? Nu-mi pasă ce anume s-a întâmplat - dacă erau într-adevăr două rachete Neptun, așa cum spun ucrainenii.

Oricum, de când se teme o navă de luptă de lovituri de rachetă, din moment ce dispune de un sistem defensiv? A fost ceva dezactivat? Chiar dacă a fost lovită de două rachete și muniția a luat foc, ce s-a întâmplat cu sistemul de stingere a incendiilor? De ce nu a funcționat, iar nava a ars aproape complet pe interior?", a transmis Soloviov la televiziunea de stat din Rusia, conform Digi24.

Ultimele mesaje transmise de pe Moskva, înainte de scufundare

Cercetătorii open source care studiază semnalele electromagnetice din regiune au accesat ultimele mesaje ale navei amiral din flota Rusiei de la Marea Neagră. Într-un videoclip care a devenit viral, se pot auzi semnalele morse emise de Moskva, relatează Super Haber. 

Pe măsură ce încercarea Rusiei de a invada Ucraina devine din ce în ce mai dură, apărarea Ucrainei continuă în aceeași direcție. 

Pe baza rapoartelor conform cărora ar fi avut loc o explozie gravă și un incendiu incontrolabil pe nava Moskva, cercetătorii au încercat imediat să-i afle poziția. 

Aplicând un filtru de căldură datelor provenite din sateliți, ofițerii de informații open source au indicat locația exactă a navei, care părea că este în flăcări în mijlocul mării.

Cercetătorii s-au concentrat apoi pe crucișătorul Moskva, pentru a identifica semnalele trimise folosindu-se de coordonatele obținute.

În datele pe care le-au obținut examinând semnalele electromagnetice înregistrate de sateliți la frecvența corectă, se aude apelul de ajutor trimis de marinarii din Moscova chiar înainte de scufundarea navei.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel