Vloggerul Cătălin Stănciulescu (BackPackYourLife) a fost la Cernobîl, la 35 de ani de la catastrofă / VIDEO

Vloggerul Cătălin Stănciulescu (BackPackYourLife) a fost la Cernobîl, la 35 de ani de la eveniment / Sursă foto: Captură foto Youtube
Vloggerul Cătălin Stănciulescu (BackPackYourLife) a fost la Cernobîl, la 35 de ani de la eveniment / Sursă foto: Captură foto Youtube

Cătălin Stănciulescu, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România, și-a luat inima în dinți și a mers la Cernobîl, la aproape 35 de ani de la catastrofa care a avut loc în Uniunea Sovietică.

Pe 26 aprilie 1986, puțin după ora 1 noaptea, reactorul 4 de la centrala Nucleară de la Cernobîl (la acea vreme în Uniunea Sovietică) a explodat și a aruncat în aer radiații care au afectat întreaga regiune est-europeană.

În prezent, zona a devenit izolată, localitățile Prîpeat și Cernobîl fiind părăsite, iar reactorul fiind închis în două sarcofage, ultimul, metalic, finalizat în urmă cu 5 ani. O întreagă regiune aflată în jurul centralei, atât din Ucraina cât și din Belarus, este înscrisă în așa-numita zonă de excluziune. Totuși, este permisă vizitarea zonei în scop turistic și foarte mulți turiști și-au luat inima în dinți pentru a vizita regiunea Cernobîl, mai ales după difuzarea serialului omonim, în 2019.

Unul dintre cei care s-au aventurat în zona de excluziune de la Cernobîl, vloggerul român Cătălin Stănciulescu (BackPackYourLife) a postat pe canalul său de Youtube experiența pe care a avut-o atunci când a vizitat centrala nucleară și orașul părăsit Prîpeat. Acesta a intrat prin clădirile dezafectate, s-a urcat pe blocurile părăsite și a intrat în celebrele grădinițe din oraș pentru a surprinde atmosfera dezolantă a orașului care odinioară era mândria Uniunii Sovietice.

De asemenea, Cătălin Stănciulescu a deschis și o sticlă de vodkă și a băut din ea chiar în fața roții galbene, o emblematică structură rămasă din ceea ce a fost parcul de distracții al orașului Prîpeat. Alte obiective din zonă sunt cinematograful Prometeu, aflat în aer liber, supermarket-urile sovietice și turnurile de răcire, multe dintre ele fiind nefinalizate.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel