"Voi susține, prin toate mijloacele, traseul european al Republicii Moldova." Mircea Geoană felicită diaspora basarabeană din România

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Mircea Geoană a transmis un mesaj de apreciere în online, ca reacție la rezultatul din urma referendumului pentru aderarea la UE din Republica Moldova.

Omul politic este de părere că Rusia și-ar fi pus la bătaie întreg arsenalul de război hibrid, în încercarea de a influența votul la referendum din Republica Moldova. Cu toate acestea, victoria, chiar și la limită, a fost a moldovenilor și a Maiei Sandu.

"O încleștare crâncenă între forțele pro-europene şi influența malignǎ a Rusiei la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeanǎ din Republica Moldova. Deşi la limitǎ, o majoritate a cetățenilor a votat în favoarea referendumului, provocând efecte politice si juridice importante. Deşi riscant, pariul Maiei Sandu a reușit, administrând o înfrângere forțelor care vor să țină cu orice preț Republica Moldova în sfera de influență a Rusiei.

Rusia a aruncat cu disperare întreg arsenalul de rǎzboi hibrid: dezinformare, intimidare, folosirea pionilor otrăviți, a rețelelor de spionaj şi de crimǎ organizatǎ, mituirea populației. Toate s-au lovit de voința majorității basarabenilor de a avea un viitor liber, demn şi mai prosper, alături de noi, în Europa democratică.

Un cuvânt de apreciere pentru diaspora basarabeană din România, Europa şi America, încă o dată decisivă în momentele cheie ale acestei încleștări geopolitice, care depășește miza referendumului sau a alegerilor prezidențiale în derulare. Voi susține, prin toate mijloacele, traseul european al Republicii Moldova, continuând sǎ comunicǎm şi încercând sǎ-i convingem şi pe cei care au votat împotrivǎ la referendum, cǎ un viitor european este bun pentru toți cetățenii, iar abandonarea traseului european ar avea ca efect nu o Republicǎ Moldova mai sigurǎ, ci una săracǎ, izolatǎ şi vulnerabilǎ" a scris Mircea Geoană pe profilul personal de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel