Voiculescu pe blog: Nimic nu e veșnic, nici măcar imunitatea lui Băsescu

Dan Voiculescu scrie pe blog  că şeful statului "sfidează" voinţa celor care au votat pentru suspendarea sa la referendumul din vara anului trecut, apreciind că nimic nu este veşnic, nici măcar imunitatea lui Traian Băsescu.

Respectăm un vot larg majoritar popular?' Această întrebare a fost pusă astăzi de Traian Băsescu, de la tribuna Academiei Române, referindu-se la rezultatul referendumului din 2009. Perfectă întrebare. Iar primul care ar trebui să răspundă este chiar cel care o lansează. 'Respectăm un vot larg majoritar popular, domnule Băsescu?' În 2009, la întrebarea 'Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?' au votat 'DA' 6.740.213 de români, reprezentând 77,78% dintre cei care s-au prezentat la vot. În 2012, la întrebarea 'Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu?' au votat 'Da' 7.403.836 de români, reprezentând 87,52% dintre cei care s-au prezentat la vot. Deci, cum rămâne cu 'respectarea unui vot larg majoritar popular'?', scrie Dan Voiculescu într-o postare pe blogul personal.

Orice preşedinte care avea în CV-ul său momentul iulie 2012, când a sfidat voinţa a 87% dintre românii care s-au prezentat la vot, n-ar mai fi îndrăznit niciodată să vorbească public despre respectarea unui vot larg majoritar popular, scrie Voiculescu.

"De ruşine, dacă nu din inteligenţă politică. Însă preşedintele Masaverde nu este deranjat de asemenea 'impedimente', din contră, este imun. Şi este dispus să facă orice pentru a-şi prelungi imunitatea la răspundere politică, la valori democratice şi, nu în ultimul rând, la dosare penale suspendate exact de procurorul pe care vrea să îl numească în fruntea Parchetului General. Însă nimic nu este veşnic. Nici măcar imunitatea domnului Traian Băsescu", susţine Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel