Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, solicită, într-o postare pe blogul personal, UDMR să-și retragă plângerea împotriva istoricului Dinu Giurescu, și speră că reprezentanții Uniunii "nu încearcă să își justifice prezența la guvernare generând polemici pe criterii etnice". UDMR ar trebui să treacă în Opoziție, deoarece "a participat direct la fosta guvernare și a asumat decizii considerate nocive de majoritatea populației", a mai notat senatorul.
"UDMR a pornit o ofensivă împotriva istoricului Dinu Giurescu", notează pe blog, Dan Voiculescu, apreciind că Uniunea "i-a atribuit academicianului declarații pe care nu le-a dat niciodată". Demersul formațiunii maghiare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) este absolut "nejustificat", consideră senatorul, amintind de plângerea secretarului general al UDMR, Peter Kovacs.
"Lipsiți de orice argument de fond, domnul Kovacs și UDMR par fie să-și fi ales un strălucit istoric român pentru a intimida pe oricine îndrăznește să-și asume deschis atașamentul la valorile naționale românești, fie să încerce să creeze artificial un conflict cu încărcătură etnică. Indiferent de variantă, Partidul Conservator și eu însumi îl vom susține necondiționat pe academicianul Giurescu și pe orice alt român împotriva căruia se declanșează abuzuri instituționale. Totodată, recomand UDMR să își retragă plângerea referitoare la domnul Giurescu pentru că este lipsită de temei", a scris Dan Voiculescu pe blog.
Senatorul consideră că "atacul la adresa academicianului Giurescu reprezintă un abuz evident care poate deveni un precedent periculos, exprimându-și speranța că "UDMR nu încearcă să își justifice prezența la guvernare generând polemici pe criterii etnice, pe principiul “sunt probleme între români și maghiari, trebuie să fim la guvernare pentru a le rezolva.”
Totodată, Dan Voiculescu mai notează încă o precizare. "Reacția semnificativă a opiniei publice împotriva includerii UDMR în coaliția de guvernare nu are legătură cu naționalitatea. Din contră. Este chiar un semn că UDMR este considerat un partid ca oricare altul. Un partid care, pentru că a participat direct la fosta guvernare și a asumat decizii considerate nocive de majoritatea populației, ar trebui să treacă în Opoziție, alături de partenerii săi din PDL. Aceasta pare a fi opinia majorității românilor", explică senatorul care subliniază faptul că, "dincolo de orice considerente politice, este un raționament simplu, clar și legitim".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu