Voinescu: Cred că sunt singurul care m-am opus în BPN la iniţiativa coşului pentru pensionari

pensionari_paine
pensionari_paine

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, că opinia majoritară a democrat-liberalilor din BPN a fost de susţinere a iniţiativei privind coşul de solidaritate pentru pensionari, în timp ce el a fost singurul care s-a opus, precizând că nu a fost un vot pe această temă.

"Eu am fost, încă înainte de a spune domnul preşedinte Traian Băsescu, împotriva iniţiativei privind coşul pentru pensionari. Acum trei săptămîni, cînd s-a discutat în PDL, eu am fost cel care s-a opus. (...) Ideea (coşului pentru pensionari - n.r.) a fost bine primită în BPN, cred că eu am fost singurul care m-am opus. Nu s-a votat, aşteptând varianta oferită de grupul de lucru constituit la Guvern", a precizat Sever Voinescu, în privinţa afirmaţiilor şefului statului potrivit cărora iniţiativa coşului de solidaritate pentru pensionari este populistă.

El a arătat că a considerat de la bun început că această iniţiativă înseamnă o intervenţie a autorităţilor administrative în piaţă, ceea ce este inadmisibil. "Deşi se spune că nu costă nimic, are costuri ascunse, pentru că spaţiile trebuie plătite, oamenii trebuie plătiţi, cineva trebuie să suporte costul operaţiunii de desfacere", a apreciat Voinescu.

Liderul PDL a adăugat că această iniţiativă nu a fost votată de BPN pentru că se aşteaptă varianta specialiştilor, precizând că memorandumul avizat de Guvern pe această temă prevede constituirea unui grup de lucru care să se exprime în legătură cu soluţiile.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, că nu a încurajat iniţiativa privind coşul de solidaritate pentru pensionari, pe care a etichetat-o drept "populistă", el apreciind că "a venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii".

"Este o variantă pe care n-am încurajat-o. Am etichetat-o de la bun început ca fiind populistă, pentru că ea nu poate ţine. Deci este, cum să spun, găseşti nişte furnizori care îţi dau direct... Am mai văzut experienţa asta şi s-au închis magazinele a doua zi după alegeri. Cred că a venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii", a spus preşedintele.

Proiectul denumit "coşul pensionarului" reprezintă o propunere a partidelor din coaliţie ale cărui rezultate sunt încă analizate de către specialişti şi nu va fi admis dacă vizează anumite excese bugetare, a declarat premierul Boc, precizând că el nu a vorbit deloc până în prezent de acest program.

Guvernul a avizat, miercuri, printr-un memorandum, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea "coşului de solidaritate". Proiectul prevede acordarea lunar, contra cost, dar la "preţul cel mai scăzut posibil", a unui pachet conţinând alimente de bază, precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez.

Citește și:

Băsescu critică măsurile populiste ale Guvernului Boc de a deschide economate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel