Volei masculin: Naționala României a câștigat Silver League

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Naționala României de volei masculin a câștigat meciul cu Finlanda din finala Silver League, la Budapesta.

Naţionala masculină de volei a României a câştigat competiţia Silver League, după ce a învins echipa Finlandei cu scorul de 3-2 (17-25, 25-21, 20-25, 25-23, 15-13), duminică seara, la Budapesta, potrivit Agerpres. În urma acestui succes, conturat după mai bine de două ore de joc (2 h 13 min), şi-a asigurat un cec de 50.000 de euro şi promovarea în Golden League.

Echipa antrenată de Sergiu Stancu s-a impus la capătul unui meci dramatic, revenind de la 0-1 şi 1-2 la seturi, câştigând în tiebreak cu 15-13. Cei mai buni jucători ai echipei României au fost Marian Bala şi Robert Adrian Aciobăniţei, cu 14 puncte fiecare, Rareş Bălean a adăugat 13 puncte, iar Robert Călin 10. De la finlandezi s-au remarcat Antti Sakari Maekinen (21 puncte), Aaro Nikula (18 puncte), Jiri Haeninnen (10), Nuutti Niinivaara (10) şi Severi Savonsalmi (10). Meciul a fost arbitrat de croatul Milan Rajkovic şi de cehul Rene Cinatl.

Macedonia de Nord a învins Ungaria cu 3-2 în finala mică. În semifinalele de la Budapesta, România a dispus cu 3-0 de Ungaria, iar Finlanda a trecut de Macedonia de Nord cu 3-1.

Ruptura de menisc, "blestemul" fotbaliştilor

De la durerea ascuţită resimţită în genunchi până la ruptura de menisc nu e decât un pas. Este una dintre cele mai frecvente leziuni ale genunchiului şi poate afecta pe oricine, de la persoanele care practică sporturi precum fotbal sau volei, la vârstnici. dr. Răzvan Dragomir, SANADOR, vine cu explicaţii.

Medicul chirurg ortoped Răzvan Dragomir (SANADOR) a fost prezent în platoul DCNews unde a discutat cu jurnalistul Val Vâlcu despre afecțiunile genunchilor, printre care şi ruptura de menisc, leziune cunoscută ca şi "blestemul fotbaliştilor".

"Acea garnitură, în anumite poziţii care implică flexie combinată, poate, cu o pivotare sau o rotaţie exagerată la nivelul genunchiului, este forfecată şi apare leziunea de menisc. Meniscul poate fi strâns atât de tare între oase încât apare ruptura. Ciupitura de menisc sau ruptura de menisc sunt una şi-aceeaşi. În momentul în care se rupe meniscul, bucata care se desprinde şi care devine instabilă, prin mişcarea ei nepotrivită, are un efect abraziv asupra cartilajului pe care ar trebui să-l protejeze şi, în timp, accentuează uzura în zona respectivă. O leziune de menisc poate să fie o leziune care generează artroză, în timp, dacă este neglijată. La început, când se produce, doare. Pacientul simte, imediat după producerea traumatismului, o durere vie, ascuţită, ca o împunsătură în interiorul genunchiului şi asta, ulterior, se atenuează. După 5-7 zile cu un tratament anti-inflamator, simptomele se diminuează. Ca şi cum o pietricică din pantof s-ar aşeza într-un colţ de pantof unde nu mai jenează. Va mai jena doar când şi când. Comparaţia cu pietricica din pantof nu e foarte "medicală", dar dacă am avea o piatră în pantof ne doar în momentul în care călcăm pe ea. Dacă o neglijăm prea mult timp, va găuri şoseta. Iar dacă o lăsăm şi mai mult, ne va face şi o rană în călcâi. Dacă o scoatem la timp, nu se întâmplă nimic" a explicat dr. Dragomir. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel