Volodimir Zelenski a mers, alături de soția sa Olena, în Franța, la aniversarea a 80 de ani de la debarcarea din Normandia / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Volodymyr Zelenski și prima doamnă Olena Zelenska au mers în Normandia pentru un eveniment de comemorare a 80 de ani de la Ziua Z.

Președintele francez Emmanuel Macron l-a întâmpinat cu o îmbrățișare pe liderul ucrainean la sosire, iar șeful statului de la Kiev a fost aplaudat când a mers către locul care îi era destinat, potrivit Sky News.

Mai multe alte personalități politice, inclusiv ministrul apărării britanic Grant Shapps, l-au îmbrățișat pe Zelenski atunci când s-au întâlnit cu el.

Anterior, președintele ucrainean s-a declarat „onorat” să participe la evenimentul aniversar și a spus că va lua parte și la „evenimente și întâlniri importante care vizează întărirea țării noastre”.

„Acest eveniment și această zi servesc ca o amintire a curajului și hotărârii demonstrate în căutarea libertății și a democrației”, a spus el.

„Aliații au apărat libertatea Europei atunci, iar ucrainenii o fac acum. Unitatea a predominat atunci și adevărata unitate poate prevala astăzi.”, a mai spus Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel