Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul Australiei: Dacă nu oprim Rusia, o altă ţară va trece prin acelaşi război

Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului din Australia, în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.

"Trenul a adus medicamente foarte importante care au salvat vieţile adulţilor şi copiilor. Acest tren a adus viaţă. Acum nu mai este posibil, pentru că ţara este într-un alt context. Acum ruşii ne ucid civilii, ne ucid copiii şi iau ostatici sute de mii de oameni şi transportă chiar copii de la noi pe teritoriul Rusiei. Ruşii ne-au distrus visurile, dar nu ne-au distrus esenţa, libertatea, demnitatea şi independența. Suntem indestructibili şi contăm pe ajutorul lumii libere, pe ajutorul din partea dumneavoastră. Avem nevoie nu peste câteva luni, ci acum de ajutor.

Distanţele dintre cele două ţări ale noastre sunt foarte mari, suntem separaţi de kilometri întregi de mari, dar nu există de fapt acest concept de distanţă când vine vorba despre totalitate şi despre haosul de acum din Ucraina. Orice s-ar întâmpla în regiunea noastră, agresiunea Rusiei a devenit de fapt şi o ameninţare pentru ţara dumneavoastră, pentru că asta este natura răului. Poate parcurge distanţele, poate trece orice bariere, poate distruge vieţi. Avem acum aceasta ameninţare a atacului nuclear pentru că propaganda oficială din Rusia discută posibilitatea de a folosi armele nucleare", a spus Volodimir Zelenski.

"Dacă nu oprim Rusia, o altă ţară va trece prin acelaşi război"

"Nu s-a văzut de foarte multă vreme o ţară care să pornească un război împotriva unei ţări vecine. Cele mai urâte şi apăsătoare pagini ale secolului 20 au fost aduse în prezent. Dacă nu oprim Rusia acum, o altă ţară din lume va trece prin acelaşi război. Încrederea în securitatea globală se va decide acum. Nimeni nu va putea salva o parte a lumii dacă armele nucleare sunt folosite de Rusia. Nicio ţară nu poate să nu se teamă acum. Niciun lider al lumii nu poate conta pe faptul că poate scăpa de asta, că poate fi ferit de război. După aceste luni de luptă împotriva Rusiei nu credem că există un alt rezultat, nu credem că putem combate Rusia decât împreună, o ţară care foloseşte acest şantaj nuclear", a mai spus președintele Ucrainei.

"Răul nepedepsit se întoarce cu forţă"

"Sunt sigur că fiecare dintre noi îşi aminteşte de victimele care au murit în Donbas. Oare am reuşit să îi punem la punct pe cei care au generat această tragedie? A plătit Rusia? Încă neagă că au făcut asta. Justiţia nu a fost restabilită şi nu ştim cât va mai dura până când o tragedie să fie judecată corect de comunitatea internaţională. Răul nepedepsit se întoarce cu forţă", a spus Zelenski.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel