Volodimir Zelenski l-a invitat pe Donald Trump la Kiev, dar cu o condiție

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

După ce a promis că „va rezolva conflictul în 24 de ore dacă va fi președinte”, Zelenski l-a invitat pe Trump la Kiev pentru a îi auzi planul.

Președintele Ucrainei a afirmat că fostul președinte al SUA ar fi binevenit să-l viziteze în capitală, cu condiția ca Trump să poată opri războiul cu Rusia în termen de 24 de ore, așa cum a promis odată.

Trump s-a lăudat că, dacă ar fi fost președinte, ar fi putut pune capăt războiului imediat insistând ca Zelenski și președintele rus Vladimir Putin să ajungă la o soluție, susținând că are o relație bună cu ambii lideri. Trump, în timpul carierei politice, s-a exprimat de mai multe ori elogios despre Putin, care a lansat o invazie în toată regula în Ucraina în februarie 2022 și a provocat moartea a zeci de mii de oameni.

"Da, vă rog, Donald Trump - vă invit în Ucraina, la Kiev", a spus Zelenski într-un interviu care urmează să fie difuzat vineri seara de postul britanic de televiziune Channel 4 News. "Dacă poți opri războiul în 24 de ore, cred că va fi suficient să vii la Kiev, în orice zi sunt aici.", notează Politico.

Zelenski a adăugat că, dacă Trump are o "formulă" pentru a pune capăt războiului, vrea să știe care este aceasta.

Deși Ucraina își dorește să cultive relații cu principalul candidat republican și susținătorii săi înaintea alegerilor prezidențiale din SUA din noiembrie, Zelenski are toate motivele să fie prudent în ceea ce privește un om care nu manifestă un mare interes pentru sprijinul continuu al rezistenței Ucrainei împotriva invaziei ruse.

De fapt, Trump l-a lăudat pe Putin pentru că este "inteligent" pentru că ocupă "o locație vastă, vastă, o bucată mare de pământ cu mulți oameni", luând doar o lovitură relativ minoră în ceea ce privește sancțiunile.

În timp ce se afla la Casa Albă, Trump a fost și el pus sub acuzare de Camera Reprezentanților, după ce s-a pretins că l-a presat pe Zelenski să desfășoare investigații motivate politic care ar putea afecta candidatura la Casa Albă a lui Joe Biden, în timp ce Kievul solicita mai multe rachete de la Statele Unite.

Fostul președinte a fost achitat de Senat

Trump conduce acum în sondaje în mai multe state-cheie, iar republicani din tabăra MAGA din Capitol Hill sunt în conflict cu privire la eforturile de a obține o nouă tranșă de ajutor pentru Ucraina prin Camera Reprezentanților.

Într-un discurs după din Iowa săptămâna aceasta, Trump a susținut, de asemenea, că "Rusia nu ar fi atacat" dacă ar fi fost la Casa Albă, deoarece el și Putin "se înțeleg foarte bine".

Într-un discurs susținut săptămâna aceasta la Forumul Economic Mondial de la Davos, Zelenski a încercat să minimalizeze temerile legate de o scădere a finanțării militare - majoritatea provenind de la SUA - în cazul unui eventual întoarcere a lui Trump, susținând că "un singur om nu poate schimba întreaga națiune".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel