Vom fi 10 miliarde pe glob în jurul anului 2080, prezice ONU

foto: Freepik
foto: Freepik

Se estimează că populația mondială va ajunge la 10 miliarde în 2080.

Conform estimărilor Organizației Națiunilor Unite, populația globală va continua să crească până în jurul anului 2080, ajungând la aproximativ 10 miliarde de oameni înainte de a se stabiliza, notează Fast Company.

Deși pare mult, trebuie știut că proiecția este cu 700 de milioane mai mică decât cea dintr-un studiu realizat cu 10 ani în urmă. Se crede că această creștere ceva mai lentă a populației poate fi un semn pozitiv în contextul schimbărilor climatice. Departamentul pentru afaceri economice și sociale al ONU subliniază că transformările demografice nu sunt uniforme la nivel global, în sensul că unele regiuni cresc rapid în timp ce altele se confruntă cu un accentuat proces de îmbătrânire.

Până în 2024, 63 de țări, inclusiv Germania, China, Japonia și Rusia, au atins deja limita maximă la capitolul populație și se estimează că în următoarele trei decenii populația acestora va scădea cu 14%. În contrast, în țările cu venituri reduse, precum Angola, Niger și Somalia, populația se va dubla până în 2054 din cauza creșterii rapide.

De asemenea, se preconizează că speranța de viață medie va crește de la 73,3 ani în 2024 la 77,4 ani în 2054, după impactul pandemiei COVID-19. Până la sfârșitul anilor 2070, se estimează că numărul persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste va depăși pe cel al celor sub 18 ani, indicând o schimbare demografică semnificativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel