Von der Leyen, avertisment la Davos. Insistă să fie dați bani și arme Ucrainei în 2024 și după

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președinta Comisiei Europene pledează pentru bani și arme dinspre Occident spre Ucraina. 

Occidentul nu trebuie să renunțe la aprovizionarea Ucrainei cu arme și bani dacă dorește ca Kievul să reușească în războiul său împotriva Rusiei, a avertizat marți șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Ucraina poate învinge în acest război, dar trebuie să continuăm să le dăm putere rezistenței”, le-a spus ea liderilor de afaceri la Forumul Economic Mondial de la Davos, îndemnând aliații occidentali ai Kievului să-și continue livrările de arme și sprijinul financiar al Ucrainei.

„Ucrainenii au nevoie de finanțare previzibilă pe tot parcursul anului 2024 și mai departe. Au nevoie de o aprovizionare suficientă și susținută de arme pentru a apăra Ucraina și a-și recâștiga teritoriul de drept” a mai spus ea, conform Reuters. 

SUA au închis robinetul

Casa Albă a anunţat că asistenţa acordată Ucrainei de către SUA pentru a contracara invazia rusă a „încetat complet" din cauza lipsei unui acord în Congres pentru a continua sprijinirea autorităţilor de la Kiev. 

”Asistenţa pe care le-o ofeream a încetat acum", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al Casei Albe, John Kirby.

Preşedintele american Joe Biden a cerut Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, însă opoziţia republicană a declarat că va aproba noul pachet de ajutor doar dacă democraţii sunt de acord să implementeze o serie de măsuri la frontiera între SUA şi Mexic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel