Dacă doriți vopsea naturală de păr ca o alternativă sănătoasă la daunele chimice pe care le obțineți de la vopselele clasice și de la vizitele la salon, sau dacă sunteți în căutarea unor ingrediente sănătoase și durabile pentru a vă vopsi părul, această mască de păr ușoară face ceai cu scorțișoară și mierea poate fi exact ceea ce ai nevoie.
Scorțișoara este cunoscută ca stimulent pentru fluxul de sânge al scalpului. Deci poate stimula de fapt creșterea părului. Pudra de scorțișoară poate acționa și ca un exfoliant ușor care curăță în profunzime scalpul. Ai grijă însă dacă ai un scalp sensibil, deoarece senzația de căldură pe care o ai se poate transforma într-o iritație, potrivit unui articol publicat de Salutecobio.
La fel ca mierea, scorțișoara este antiinflamatoare și un antioxidant bogat, care ajută la promovarea unui scalp sănătos. Mierea în schimb este un bun agent de hidratare și hrănire și poate fi considerat un balsam excelent pentru păr. Împreună cu proprietățile sale antifungice, mierea adaugă hidratare și strălucire părului.
Împreună, aceste două ingrediente creează un miros senzual care poate rămâne chiar și după ce îți clătești părul.
Scorțișoara și mierea pot lumina părul. Masca adaugă părului un ton cald și plăcut, schimbându-i astfel ușor culoarea. Dar scorțișoara și mierea nu îți vopsesc părul blond. Este mai probabil să obțineți o nuanță maro roșiatică pentru părul dvs. decât orice altceva.
Amintiți-vă, aceasta este o vopsea naturală de păr, așa că schimbarea nu va fi drastică și nu va fi la fel pentru toată lumea.
Da. Scorțișoara și mierea pot adăuga cu ușurință un ton roșu părului tău.
De fapt, acesta este probabil rezultatul pe care îl vei obține dacă ai părul castaniu sau castaniu închis.
Cu toate acestea, acest subton este de obicei mai puternic imediat după aplicarea unei măști de păr cu scorțișoară și miere și se poate așeza la o nuanță mai deschisă după câteva zile.
Se știe că vopselele naturale de păr sunt imprevizibile, așa că țineți cont de acest lucru înainte de a încerca să vă vopsiți părul cu ingrediente naturale.
Pot fi necesare până la 4 aplicări pentru a vedea rezultatele. Acest lucru depinde și de cât de deschis sau închis este părul înainte de a face masca de păr cu scorțișoară și miere.
Acest lucru ar putea depinde și de cât de multă scorțișoară este folosită în mască. Cu cât adăugați mai multă scorțișoară, cu atât este mai probabil să observați o schimbare de culoare.
Ingrediente: scorțișoară, miere, ulei de măsline, apă și balsam.
Preparare:
Amestecă 1 lingură de miere și o lingură de scorțișoară într-un castron.;Lăsați amestecul să stea timp de 30 de minute până la 1 oră pentru ca peroxidul de hidrogen din miere să se activeze.
Adăugați 2 linguri de apă pentru a face masca mai puțin lipicioasă, 2 linguri de ulei de măsline pentru a adăuga un plus de hidratare, 1-2 linguri de balsam pentru a îngroșa textura și a ușura aplicarea.
Aplicare:
Adăugați masca pe părul umed și înfășurați părul într-o cască de duș sau o pungă de plastic. Pentru cele mai bune rezultate, aplicați masca pe părul proaspăt spălat (doar șamponat, fără balsam).
Nu aplicați pe părul uscat deoarece acest lucru ar face aplicarea mierii mai puțin alunecoasă și mai lipicioasă.
Lăsați masca de păr să acționeze aproximativ 4 ore, lăsând suficient timp pentru ca părul să își schimbe culoarea.
Citește și:
„Pentru o îngrijire corespunzătoare a părului, avem nevoie de determinare, ca și pentru pielea feței. Dacă ne cade părul, de exemplu, o să încercăm zece produse, nu va funcționa niciunul... Folosim produsul trei zile, cinci zile, și ni se pare că nu s-a estompat căderea părului, care nu se va estompa atât de repede, realist vorbind. Cred că este important să dăm timpului un pic de timp, pentru ca produsul să acționeze și să-și facă treaba. Cred în constanța îngrijirii părului”, a spus Ioana Marinescu.
„Masajul scalpului este minunat. Stimulează creșterea firului de păr”, a mai spus specialistul Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu