Vor fi chemați rezerviștii în Armată? Anunţul MApN

Foto cu rol ilustrativ: Unsplash
Foto cu rol ilustrativ: Unsplash

Ministerul Apărării Naționale a început analiza rezerviștilor de pe teritoriul țării. Un oficial anunță care sunt planurile Armatei Române.

Au fost oferite informații legate de mobilizarea unor rezerviști din anumite județe ale țării, după zile întregi de dezinformare în rândul mass-media cu privire la o chemare obligatorie a românilor în Armată. 

Ministerul Apărării Naționale a început organizarea acum câțiva ani de zile operațiunea de reactualizare a evidențelor privind rezerviștii din România și, potrivit legilor, potrivit cadrului legal, Ministerul Apărării este obligat ca anual să facă o pregătire minimală, periodică cu acești rezerviști.

În acest context, s-a emis un ordin de chemare a rezerviștilor la exerciții și antrenamente de mobilizare, în care se vorbește acolo despre legea privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate. „Sunt bărbați rezerviști din evidențele noastre de mobilizare, din județul Timiș și din județul Caraș-Severin. În fiecare an avem două exerciții cuprinse în planul de antrenament. Ultima ediție a planului privind verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare a fost aprobat în CSAT în anul 2021. De aceea, în 2021 am avut două județe Bihor și Sălaj, în 2022 Dolj și Vâlcea. Anul acesta suntem prezenți în Timiș și în Caraș-Severin. Sunt exerciții periodice, se desfășoară anual, în diferite perioade" a spus Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel