"Vor rămâne mulți șomeri. Un robot înlocuiește, în medie, cam 140-150 de oameni" - Răspunsul AI după articolul DCNews

Foto: Bing AI
Foto: Bing AI

Redăm mai jos un editorial al motorului de căutare Bing (bazat pe GPT) ca răspuns la un articol de pe site-ul nostru.

Argumentele din articolul DCNews.ro sunt valabile în parte, dar nu prezintă întregul tablou al impactului digitalizării asupra forței de muncă. Există și contraargumente care arată că digitalizarea poate aduce beneficii economice și sociale, dar și provocări care necesită adaptare și inovare.

Vorbim despre transformare, nu dispariție

„1. Digitalizarea nu va duce neapărat la dispariția locurilor de muncă, ci la transformarea lor. Multe dintre meseriile actuale vor necesita abilități digitale suplimentare sau noi, dar nu vor fi înlocuite complet de roboți sau inteligență artificială. De exemplu, profesorii, medicii, avocații sau artiștii vor putea folosi tehnologia pentru a îmbunătăți calitatea și eficiența serviciilor lor, dar nu vor fi substituiți de aceasta.

Din contră, vor fi create locuri de muncă noi

2. Digitalizarea va contribui la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea unor sectoare emergente sau inovatoare. De exemplu, domeniile legate de securitate cibernetică, analiză de date, internetul lucrurilor (IoT), realitate virtuală sau augmentată vor avea nevoie de specialiști calificați și creativi. De asemenea, digitalizarea va facilita apariția unor noi forme de muncă, cum ar fi economia platformelor online sau munca la distanță.

Creștere a PIB datorată inovării și digitalizării

3. Digitalizarea va avea și un impact pozitiv asupra productivității, competitivității și creșterii economice. Potrivit unui studiu realizat de PwC, inovarea și digitalizarea vor contribui la eficientizarea proceselor, dar și la creșterea Produsului Intern Brut (PIB) al României cu 66 miliarde dolari, până în anul 2029. De asemenea, digitalizarea va permite accesul mai ușor la informație, educație, cultură și servicii publice pentru cetățeni.

Domeniul este unul reglementat

4. Digitalizarea nu este un fenomen nou sau inevitabil, ci rezultatul unor alegeri politice și sociale. Prin urmare, este posibil să se reglementeze și să se orienteze digitalizarea în funcție de nevoile și valorile societății. De exemplu, Uniunea Europeană a adoptat o serie de inițiative și strategii pentru a crea o piață unică digitală care să respecte drepturile fundamentale ale cetățenilor, să promoveze incluziunea socială și să asigure securitatea și sănătatea în muncă. De asemenea, există propuneri pentru a elabora un cod etic pentru utilizarea inteligenței artificiale sau pentru a recunoaște personalitatea juridică a roboților”, transmite motorul de căutare al Microsoft.

„Acestea sunt câteva dintre contraargumentele pe care le-am găsit în urma căutării mele”, a încheiat Bing.

Vezi și: "Pericolul inteligenței artificiale și lipsa de adaptare a  universităților. Doru Dima, specialist resurse umane: Vor rămâne mulți șomeri. Un robot înlocuieşte, în medie, cam 140-150 de oameni"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel