EXCLUSIV  VOT Legea dării în plată. Zamfir, mesaj pentru PRO România și PNL: Le aduc aminte!

Daniel Zamfir / Foto Agerpres
Daniel Zamfir / Foto Agerpres

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a făcut precizări despre completările mult așteptate de români la Legea dării în plată. Aceasta se va vota miercuri la Camera Deputaților.

'Completările la această inițiativă legislativă au constat în mai multe lucruri. Cele mai importante sunt criteriile de impreviziune! Până acum, nu era o practică unitară în ceea ce privește interpretarea impreviziunii. Unele instanțe, chiar în București s-a întâmplat, spuneau că lipsa veniturilor este impreviziune, altele nu. Pentru că nu era o practică unitară cu privire la aprecierea impreviziunii, oamenii erau purtați pe drumuri, ani de zile, și nu puteau să beneficieze de Legea dării în plată! 

Este foarte important de punctat faptul că aceasta nu era o lege prin care oamenii să renunțe la case, ci să fie o pârghie pentru români de a renegocia pentru reechilibrarea contractelor. Era o nevoie profundă de o astfel de lege, după criza din 2008-2009. Dacă debitorul nu mai poate plăti, să poată renunța la casă! Să scape de datorie, nu să trăiască toată viața cu ea!', a punctat Daniel Zamfir.

'Banca să probeze că debitorul este de rea-credință!' 

'Mai mult, am schimbat paradigma! Nu mai trebuie să probeze debitorul că este de bună-credință! Dacă banca nu îi acceptă solicitarea de renegociere a contractului, banca trebuie să demonstreze că debitorul este de rea-credință. Este ca în instanță cu prezumția de nevinovăție. Așa și aici, banca să probeze că debitorul este de rea-credință și nu vrea să plătească!', a menționat Daniel Zamfir.

'Le-am interzis băncilor...'

'De asemenea, le-am interzis băncilor să nu îi mai introducă în biroul de credite pe cei care au apelat la această lege. Acest fapt înseamna că erai deja o persoană non-grata pentru sistemul bancar. Practic, intrai pe o listă neagră a băncilor! Însă Legea dării în plată este o formă legală de a renegocia, de a ajunge la o înțelegere legală. Practic, dacă debitorul a beneficiat, am ajuns la această înțelegere printr-o formă legală debitorul nu poate fi considerat rău-platnic! Cu această ocazie, zecile de mii de oameni, care au mai rămas cu rate în franci elvețieni,  pot răsufla ușurați că au această lege de partea lor, fără interpretările aleatorii ale unei instanțe', a declarat Zamfir.

VEZI ȘI BOMBĂ. Daniel Zamfir: Uitați ce am ajuns să mâncăm!

DC News: Cum se va vota miercuri?

'Sunt convins că parlamentarii PSD vor vota Legea miercuri. Mizez pe faptul că și UDMR va vota deoarece la Senat au făcut acest lucru. Nu am motive să cred că vor proceda altfel. PRO România și PNL este treaba lor să decidă, dar le aduc aminte tuturor! Și domnul Ponta cu parlamentarii dânsului în 2016 când s-a votat Legea dării în plată, precum și cei de la PNL, au votat în unanimitate!'.

'Îi aduc aminte lui Ludovic Orban că, în calitate de deputat, a votat! Dacă ar da acum un ordin partidului să voteze împotriva unei legi, care ușurează procedura de reechilibrare a contractelor, este categoric un semn că cineva l-a schimbat, și anume sistemul bancar!', a concluzionat senatorul PSD, Daniel Zamfir, pentru DC News.

VEZI ȘI SUSPENDAREA CHIRIILOR şi DAREA ÎN PLATĂ! Simonis, VESTE așteptată de milioane de români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel