Iohannis, despre votul în cazul Tăriceanu: ”Jalnic, jalnic, ruşinos!”

Iohannis la vot
Iohannis la vot

Klaus Iohannis a comentat, marţi, asupra votului din Senat care l-a privit pe Călin Popescu Tăriceanu. 

"Cred că este atât de jalnic... denotă o atitudine de dispreţ atât de profund din partea PSD-ALDE faţă de voinţa românilor, încât îmi este şi greu să găsesc o clasificare faţă de votul din Senat. Practic PSD şi ALDE, cu acest vot pentru apărarea lui Tăriceanu în faţa procurorilor şi-au dat arama pe faţă. PSD şi ALDE nu au înţeles, în fond, nimic din ce le-au spus românii la vot. Au mers mai departe aşa cum au fost obişnuiţi şi au făcut zid în jurul lui Tăriceanu ca nu cumva marea valoare a politicii româneşti să fie atinsă de procurori. Jalnic, jalnic, ruşinos!", a declarat Klaus Iohannis. 

Senatul a respins luni, în plen, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu. Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut. 

"Senatul hotărăşte să nu ceară urmărirea penală a senatorului Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, fost prim-ministru în perioada 28 decembrie 2004 - 22 decembrie 2008 pentru faptele care fac obiectul dosarului 532/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", se arată în hotărârea Senatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel