Tinerii care au votat cu USR-PLUS în Bucureşti au fost "ţepuiţi" de cei care au votat cu acelaşi partid în Sectorul 1. Asta reiese dintr-o declaraţie a lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, care spune cum se împart banii din impozite pentru cele şase sectoare ale Capitalei.
"S-a făcut o reglementare corectă, acum mai mulţi ani, care a echilibrat cât de cât bugetele. Chiar şi cu această prevedere, Sectorul 1 are bugetul pe cap de locuitor mai mare. La un moment dat, ne-am pus problema, "domnule, jumătate măcar să se ducă acolo unde locuieşte cetăţeanul". ANAF a venit să ne spună că nu poate face treaba asta, că nu pot repartiza pentru că nu are softul necesar. Şi atunci au zis "nu, hai să dăm o sumă de echilibrare pe toate sectoarele, de 1250 de lei".
Numai că au venit şi au pus presiune cei de la USR, cei de la PNL au cedat şi au făcut o mare nedreptate. Pur şi simplu iau banii din zona săracă. Este un Robin Hood cu capul în jos pentru că ia de la săraci şi dă bogaţilor. Faţă de proiectul de buget care a fost postat în dezbatere publică, a ajuns în Parlament, în loc de 1250 de lei, 1150 de lei. Ceea ce înseamnă că ia câte 100 de lei de fiecare cetăţean", a declarat Robert Negoiță la Antena 3.
USR-PLUS a avut, la alegerile locale, candidat propriu doar în trei sectoare ale Capitalei. Este vorba despre Sectorul 1, Sectorul 2 şi Sectorul 4.
Astfel, dacă în Sectorul 1, Clotilde Armand a fost votată de 36.455 de persoane, conform datelor oficiale ale BEC, candidaţii USR-PLUS din celelalte două sectoare menţionate au adunat un număr dublu de voturi: 42.094 voturi în Sectorul 2 şi 30.688 în Sectorul 4.
Acest lucru poate fi explicat şi prin faptul că Sectorul 1 are mai puţini locuitori, fiind gazda multor sedii de firmă, sedii de ministere sau birouri administrative, ambasade, corporaţii şi foarte puţine blocuri. Iar restul sectorului este ocupat de bogaţii care locuiesc în vile.
Astfel, conform declaraţiei făcute de Robert Negoiţă, cei care au votat cu USR-PLUS la Sectorul 1 au dat ţeapă celor care au votat cu acelaşi partid în alte sectoare. Locuitorii Sectorului 1, mult mai puţini la număr, ies în câştig, în vreme ce ceilalţi pierd sume importante de bani. Asta deşi şi tinerii care au votat USR-PLUS în celelalte sectoare muncesc în Sectorul 1.
Dar, când pleacă de la job, ajung în sectoare care, din lipsă de fonduri, nu au aceeaşi infrastructură rutieră, aceleaşi reţele. Toţi banii rămân la Sectorul 1, pentru vile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu