Votul de duminică: pro sau contra Băsescu

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Ultima ieșire la TV, de vineri, 7 decembrie, ora 16.00, a d-lui Guvernator Traian Băsescu a încheiat o campanie electorală în care domnia sa a dorit a fi în centrul atenției.

Luni de zile, după ce s-a întors la Cotroceni, grație d-nei Merkel și d-lui Barroso, dl. Băsescu a tăcut. Lumea a început să-i mai uite isprăvile. Guvernarea USL nu a excelat, deși a fost mai bună decât guvernările PDL-iste. Mai mult, lumea care a votat în vară demiterea Președintelui s-a simțit trădată de USL , care nu a reușit să împlinească dezideratul a 88% din populație prezentă la urne.

Apoi, dl. Băsescu a început să vorbească. Atacuri la persoană, afirmații contradictorii, banalități. O campanie electorală ternă, mediocră, la fel ca majoritatea clasei politice, s-a activat brusc. Astfel, votul de duminică nu mai este un vot pro sau anti USL ori PDL. A devenit un vot pro sau anti Băsescu. Cu opțiunea de rezervă a celor care nu doresc nici Băsescu, nici USL și care pot vota PP-DD. Nu cred că un politician experimentat ca dl Băsescu nu a știut acest lucru. Probabil că el speră să aducă PDL lângă scorul său personal. Sociologii Cotrocenilor spun că s-ar afla la 21%. Ceilalți sociologi îl estimează între 9 și 12%.

Fără să vrea, dl. Băsescu a creat prin această strategie o mare problemă USL-ului. Votul masiv pe care-l va obține duminică va fi un vot masiv împotriva d-lui Băsescu. Ce va face USL-ul ajuns la guvernare și cu dl. Băsescu aflat în continuare la Cotroceni, pe fondul unei crize economice fără precedent? Se va eroda rapid, masele largi populare fiind sătule să tot voteze fără niciun rezultat palpabil. Dar cu dl. Băsescu neatins pe scaunul său.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel