Adrian Năstase a făcut mai multe remarci pe blogul personal referitor la viitorul apropiat al clasei politice din România.
Care este ”răul cel mai mic” la prezidențialele din acest an? - se întreabă Adrian Năstase pe blogul personal. Tot acesta recunoaște că rezultatul alegerilor de duminică a fost de-a dreptul șocant și că ”eterna și fascinanta Românie” nu se dezminte.
Îl numește pe Călin Georgescu - candidatul ”Sputnik” - și spune că a venit din "negura internetului" și că, posibil în urma unui moment revelator în viață, s-ar fi erijat într-un fel de ”deus ex machina”, cu misiunea clară (pe care tot singur pare că și-ar fi atribuit-o) să salveze poporul român și să-l aducă la lumină. În aceeași prelegere scrie că ideile lui Georgescu au ceva din mindset-ul semănătoriștilor de acum 100 de ani. Nu se îndoiește că ar avea intenții incognito "să ne scoată din NATO", în ciuda eforturilor susținute și continue ale României de a intra pe teren occidental cu intenția să rămână acolo pentru totdeauna, după ce ani de zile am fost captivi în zona de influență a Uniunii Sovietice.
Adrian Năstase s-a pronunțat și în cazul Elenei Lasconi despre care a lăsat negru pe alb, fără nicio reținere: "Chiar dacă va citi până în decembrie cărțile recomandate de Băsescu sau dacă va face meditații cu acesta, tot cred că va fi o prezență inconfortabilă la reuniunile internaționale."
"Nu știu care ar fi răul cel mai mic și probabil mulți dintre simpatizanții PSD, vor fi în aceeași situație. Este clar, PSD și Marcel Ciolacu au plătit pentru complicitatea lor cu Hans Klaus Iohannis. Au plătit și pentru lipsa unei politici de cadre, pentru puterea pe care au lăsat-o în mâna baronilor locali, pentru lipsa de decizie în materie de administrație, finanțe, politica externă. De asemenea, PSD și PNL au plătit pentru felul lipsit de inteligență în care au acționat în campaniile electorale, atacându-se reciproc. De la disputa legată de candidatura pentru Primăria București, la chestiunea pensiilor pentru militari, sau la cea referitoare la casa lui Iohannis, acestea au erodat încrederea alegătorilor în seriozitatea celor doi parteneri.
Esențială va fi configurația Parlamentului. Vendetele in interiorul partidelor sau intre partide ar trebui lăsate pentru mai târziu. Sigur, pentru liberali, scăpați de Ciucă și intrați sub influența foștilor pedeliști, va exista și mirajul unei ”fete morgana blonde”, o nouă guvernare cu USR. Ar însemna însă o întoarcere în trecut, la o experiență traumatizantă pentru România.
Îndemnul meu pentru prieteni este: Votați împotriva unei aventuri. Votați, respectiv, candidații PSD și PNL. Sperând că trenul nostru spre viitor nu va deraia de pe șine" a mai scris Adrian Năstase pe blog.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu