EXCLUSIV  Vouchere de vacanță 2022: Când și-n ce condiții vor fi acordate - surse Guvern. GALERIE FOTO din România

Voucherele de vacanță emise în 2022 vor fi doar în format electronic și vor putea fi folosite exclusiv în România. 

Noile vouchere de vacanță vor fi oferite începând cu luna aprilie a anului 2022, numai în format electronic, factura urmând a fi emisă, de asemenea, în sistem electronic. Se pare, conform informațiilor din Guvern, că nu toți hotelierii ar urma să fie acceptați în acest sistem de ajutor. Hotelierii cu datorii nu vor fi acceptați în sistemul de plată cu vouchere de vacanță, din 2022. 

Proiectul emis, sub formă de Ordonanță de Urgență, de către Ministerul Turismului, mai arată că valoarea voucherelor de vacanță va fi plafonată la valoarea de 1.450 de lei. Voucherele de vacanță ar urma să fie acordate până în 2026 și se vor putea folosi doar pe teritoriul României. Tichetelor de vacanță nefolosite până în prezent li se va prelungi termenul până în decembrie 2022. 

”Sistemul românesc de acordare a voucherelor de vacanţă este un exemplu de bună practică şi aş menţiona o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulaţiei turistice interne, sprijinirea comunităţii locale, refacerea forţei de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar şi crearea unor noi oportunităţi de angajare.” declara ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu. 

Se cer vouchere de vacanță indexate cu inflația

Anunțul cu privire la voucherele de vacanță care vor fi din nou acordate salariaților a fost făcut, în exclusivitate, pentru DCNews:  

"Cu voucherele de vacanță, discuțiile avute cu ministrul Turismului, arată că există o disponibilitate. În același timp, și ministrul Muncii este disponibil de acest lucru, inclusiv ministerul de Finanțe.

Condiționarea care a rămas este că pentru sectorul bugetar și pentru companiile cu capital majoritar de stat se vor da în limita a 1.450 de lei, cum a fost și până acum!

Operatorii, în general, dar și sindicatele sunt de acord ca măcar se dă ceva legat de acest lucru, dar pe viitor propunerea, dacă este să îmbunătățim cadrul legislativ, să o facem sustenabilă și perpetuă ca atare, ca act normativ, ar trebui să fie la echivalentul unui salariu minim pe economie net, ceea ce ar urmări inflația cât de cât legată de problematica respectivă.

Pentru că 1.450 a fost salariul minim pe economie acum doi ani, trei ani, astfel că acum ar trebui să fie undeva pe la 1.570, dacă luăm raportat la viitorul salariu minim pe economie", a declarat Bogdan Hossu, în exclusivitate pentru DCNews și DCNewsTV. 

Citește și: De ce se blochează statul în 100 de lei: "Mai dă-le, Nicule, 100 de lei!"

Descoperă aici și imagini fabuloase din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel