Vouchere de vacanță, beneficii. Rădulescu (OPTBR): Este pentru prima dată

Vouchere de vacanță
Vouchere de vacanță

Vouchere de vacanță. Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, a vorbit despre beneficiile tichetelor de vacanță. 

Vouchere de vacanță. Turismul balnear a înregistrat o creştere a veniturilor cu circa 20-30%, în 2018, datorită voucherelor de vacanţă, şi cu 10-15% din punct de vedere al circulaţiei turistice, a declarat, vineri, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu, într-o conferinţă de specialitate.

Vouchere de vacanță. "Pentru noi, acest moment este de neratat. Este pentru prima dată când Guvernul vine cu un program la dispoziţia noastră, a turismului balnear. Vom putea relansa turismul balnear românesc dacă creăm un parteneriat între investitori şi primării. Să concepem o altă relaţie între investitori şi comunităţile locale. Este mai mult decât clar pentru mine că nu se pot dezvolta comunităţile fără investiţii serioase, în special din mediul privat. Pe de altă parte, primarii sunt foarte importanţi pentru atragerea de bani prin proiecte locale de la Fondul de modernizare a staţiunilor balneare atestate conform legii", a precizat Nicu Rădulescu.

"Chiar că este ultimul moment propice pe care îl avem"

Acesta a subliniat că este nevoie de proiecte care să găsească acoperire pentru finanţare.

Vouchere de vacanță. "Este acum ori niciodată, pentru că după atâţia ani când noi am fost doar o armă electorală în campanie, acum avem o strategie. Înseamnă că a venit rândul turismului balnear românesc. La acest seminar am strâns specialişti din domeniul balnear, oficiali de la Ministerul Turismului, investitori, reprezentanţi ai mediului academic. Trebuie să luăm măsuri pentru că iată cade istoria pe noi. Cad zidurile de prin Herculane, au început să fie multe probleme la stabilimentele din perioada romană, din perioada imperiului. Trebuie să găsim măsuri să conservăm aceste lucruri pe care le avem. Nu mai putem. Sunt prea mulţi ani de când asociaţia patronală se străduieşte să facă ceva. Chiar că este ultimul moment propice pe care îl avem", a spus Nicu Rădulescu.

"Avem o problemă legată şi de medicii fizioterapeuţi"

Acesta a apreciat că deşi turismul balnear are circa 30% din totalul locurilor de cazare din România, investiţiile se amortizează în 15-20 ani, fiind cea mai mare perioadă de timp comparativ cu litoralul sau cu hotelurile din marile oraşe.

Vouchere de vacanță."Peste tot, în toate staţiunile balneare, există interesul de a upgrada hotelurile de la 2 la trei stele, sau de la trei, la patru stele. Dacă programul guvernamental va funcţiona, există obiectivul de a aduce toate hotelurilor la o clasificare superioară. Dar asta ţine de finanţare. Noi am făcut în fiecare staţiune un hotel de top, dar nu este suficient. Trebuie un sprijin real din partea Guvernului. Un guvern responsabil are nevoie de o ţară sănătoasă, cu oameni sănătoşi", a precizat preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România.

Nicu Rădulescu a opinat că este încă mult de făcut pentru a ajunge la cum erau staţiunile balneo din România în perioada interbelică, în anii 1930.

"Avem o problemă legată şi de medicii fizioterapeuţi. Cei buni au îmbătrânit, nu mai sunt stimulaţi să vină în staţiuni. Discutăm concret cu primarii cum să atragem tinerii medici. Toată problema este să ne ajute şi universităţile, cei care formează aceşti medici. Sectorul balneologic trebuie pus în valoare prin inovaţie, prin cercetare, prin găsirea oamenilor potriviţi", a spus Nicu Rădulescu.

Acesta a apreciat că sectorul balneo poate deveni principala sursă de incoming, mai ales dacă se vor revitaliza produsele deja recunoscute internaţional precum Ana Aslan, Gerovital, Ionesu-Călineşti.

Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România a organizat, în cadrul Târgului de Turism al României, seminarul cu tema "Parteneriat public - privat pentru dezvoltarea turismului balnear românesc".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel