Cuplurile care vizitează expoziţia 'Nuntă la Palat', care are loc wekeend-ul acesta la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, pot primi un catalog cu vouchere în baza cărora pot beneficia reduceri pentru căsătoria lor, dacă evenimentul va avea loc în cursul acestui an.
Catalogul este, potrivit organizatorilor, lansat în premieră pentru piaţa de nunţi din România. "WeddingSaver" este un produs util pentru miri în alegerea furnizorilor pentru ziua marelui eveniment, oferind în acelaşi timp cupoane de reduceri.
La eveniment participă 140 de expozanţi, de la specialişti în planificarea nunţilor, la videografi şi make-up artişti până la cei care comercializează ţinutele speciale sau creează dulciurile şi torturile de nuntă.
"Sunt peste 140 de expozanţi, firme care oferă servicii în domeniul nunţilor, tema din acest a târgului fiind glam weddings. În premieră naţională, am pregătit un catalog cu cupoane de reduceri prin care mirii pot economisi foarte mulţi bani dacă îşi aleg servicii din catalogul respectiv. Reducerile sunt cuprinse între 50 şi 1.100 de lei. Rochiile de mireasă sunt din dantelă, cu perle, cea mai scumpă costând circa 4.000 de euro şi este lucrată manual", a explicat Anca Gădălean, organizator al târgului "Nuntă la Palat".
La deschiderea evenimentului, care se organizează la Cluj de 15 ani, a participat, vineri, şi primarul Emil Boc, care a făcut un tur al expozanţilor, a discutat puţin cu fiecare şi le-a urat succes. Primarul şi-a amintit astfel şi de ziua în care s-a căsătorit, în 1994, şi a spus că lucrurile au evoluat foarte mult de atunci.
Printre soluţiile inovative pe care le prezintă expozanţii se numără ideea a doi videografi clujeni care propun cuplului să facă invitaţii video în locul celor clasice.
"Încercăm o variantă inovativă pentru invitaţiile de nuntă, în care povestea celor doi este spusă în câteva minute sub forma unei mini-story, care este trimisă invitaţilor, fie pe baza unui link, sau prin email, sau telefon, iar la finalul filmuleţului se află practic invitaţia, cu ziua, ora, locul. Clipul înlocuieşte invitaţia clasică. Este o idee care sperăm să placă mirilor", a spus fotograful Călin Ilea.
De asemenea, un alt expozant a creat buchete de mireasă din flori artificiale şi bomboane. Creatorii acestuia s-au gândit la o alternativă pentru acele mirese care nu vor să îşi piardă buchetul purtat la nuntă, dar vor totuşi să respecta tradiţia aruncării acestuia domnişoarelor de onoare.
"Mireasa aruncă buchetul, ştiţi tradiţia, şi atunci a fost făcut acest buchet din flori artificiale sau din hârtie şi dulciuri, un fel de buchet comestibil pe care cea care prinde buchetul îl poate ... valorifica. Sunt multe mirese care îşi comandă două buchete, unul să îl arunce şi altul să îl păstreze pentru ele", a mai spus Anca Gădălean.
O altă noutate care poate fi văzută la expoziţie sunt torturile de nuntă cu foiţe comestibile din aur sau argint. Acestea sunt folosite pentru acoperirea decoraţiilor şi, potrivit celor care le comercializează, nu cresc preţul tortului. Cofetarii folosesc, de obicei, foiţa de aur în combinaţie cu torturile de ciocolată, iar pe cele cu iaurt şi mascarpone le decorează cu foiţă de argint.
Vineri, în prima zi a expoziţiei, mirii pot să participe la un seminar gratuit care va începe la ora 16,30.
Târgul de nunţi este deschis până în 13 ianuarie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.
Potrivit lui Emil Boc, până în acest moment au fost programate, pentru 2019, 470 de căsătorii pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.
Vezi și: Vouchere de vacanță 2019. Cât valorează, cum pot fi folosite, anul acesta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News