ÖVP își laudă liderul: Suntem norocoși că în Karl Nehammer avem un cancelar căruia îi pasă profund de securitatea Austriei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Partidul cancelarului austriac Nehammer se laudă cu succesele în ceea ce privește migrația și cererile de azil.

Christian Stocker, purtătorul de cuvânt pe securitate și secretarul general al Partidului Popular din Austria (ÖVP), condus de cancelarul Karl Nehammer, a prezentat cifrele politicii de migrație a Austriei.

„Statisticile privind azilul pentru prima jumătate a anului sunt o dovadă solidă a politicii de azil de succes a cancelarului Karl Nehammer. Reducerea cererilor cu aproape o treime față de prima jumătate a anului 2022 este un fapt și nu poate fi ignorată de populiști și extremiști. Succesul este vizibil și atunci când cifrele sunt comparate cu țările noastre partenere europene.

În Franța și Spania, de exemplu, cererile de azil au crescut cu aproape 50% în prima jumătate a anului față de aceeași perioadă a anului trecut. În Germania vorbim chiar de o creștere de 82%, iar Italia a înregistrat o creștere de 63%. Așa că putem vedea că măsura aplicată de cancelarul Nehammer și ministrul de Interne Karner are efect”, a declarat purtătorul de cuvânt al securității și secretarul general al Partidului Popular, Christian Stocker.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Tomac a scos cifrele legăturii Austriei cu Rusia: În plin război, Viena oferă Kremlinului 20 de milioane de euro pe zi. Dublare față de 2021 - VIDEO

„Măsuri precum încetarea călătoriilor fără viză pentru indieni și tunisieni în Serbia și acordurile de returnare cu India și Maroc s-au dovedit a fi mijloace eficiente de reducere a sarcinii excesive asupra Austriei în domeniul azilului.

Chiar dacă Kickl (Herbert Kickl, liderul FPÖ) nu vrea să recunoască: Soluția pentru criza azilului nu este radicalismul și diviziunea, ci combaterea traficului uman, controale consistente în zonele de frontieră, proceduri rapide de azil și cooperare internațională”, a subliniat secretarul general.

„În orice caz, putem fi de acord. Suntem norocoși că în Karl Nehammer avem un cancelar căruia îi pasă profund de securitatea în țara noastră.”, a mai adăugat el, conform ots.

CITEȘTE ȘI       -      Nehammer a recunoscut cu jumătate de gură că România nu influențează migrația din Austria. Premierul de la Viena minte politicos în favoarea prietenului său Viktor Orbán

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel