Vrancea: Peste 300 de copii din Focşani vor beneficia de programul 'Grădiniţa de vară 2019'

Peste 300 de copii de vârstă preşcolară din municipiul Focşani vor beneficia, pe parcursul lunilor iulie şi august, de programul 'Grădiniţa de vară - ediţia 2019', care se va desfăşura în două instituţii de învăţâmânt preşcolar din oraş, potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Focşani.

'Prin acest program dorim să venim în întâmpinarea familiilor cu copii în care părinţii lucrează şi nu au cu cine să-i lase pe cei mici pe perioada vacanţei de vară. Pe de altă parte, este şi un sprijin pentru dezvoltarea copiilor, pentru că ei îşi continuă astfel procesul de educaţie. Am discutat cu conducerea celor două grădiniţe care vor fi deschise pe perioada verii şi am înţeles că cei mici vor avea parte de programe educaţionale, dar care să îi angreneze în activităţi relaxante, programe de vacanţă.

Colaborăm în acest sens cu instituţiile de cultură din municipiul, cu Ateneul Popular, Teatrul 'Maior Gheorghe Pastia' şi Cinema Balada, unde cei mici vor avea posibilitatea să participe la diverse activităţi sau să vizioneze filme de desene animate', a declarat, pentru AGERPRES, primarul Cristi Misăilă. Cererile de înscriere pot fi depuse şi după 1 iulie.

Programul'Grădiniţa de vară', ajuns la cea de-a doua ediţie, va funcţiona în două grădiniţe din Focşani, respectiv Grădiniţa nr. 1, care va fi deschisă toată luna iulie şi Grădiniţa nr. 13 care va fi deschisă până pe 22 august. Grădiniţele vor funcţiona cu program prelungit, de la ora 08,00 până la ora 17,00. Plata cadrelor didactice şi pentru personalul auxiliar va fi asigurată din bugetul Primăria Focşani, care a alocat în ultima şedinţă a Consiliului Local suma de 57,74 mii lei pentru acest program, masa copiilor urmând a fi plătită de părinţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel