Primăria municipiului Focşani va implementa în următorii doi ani un proiect de resistematizare a infrastructurii de transport, în valoare de peste 15 milioane de euro, proiect care îşi propune să încurajeze locuitorii oraşului să folosească mijloacele de transport alternative, au informat, luni, reprezentanţii instituţiei.
'Luni, am semnat (...) contractul de finanţare pentru implementarea proiectului 'Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale', valoarea proiectului fiind de 73.641.746,42 lei, ceea ce înseamnă peste 15 milioane şi jumătate de euro. Contractul de finanţare (...) urmăreşte, în principal, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi promovarea mobilităţii urbane durabile', a precizat, într-un comunicat de presă, primarul Cristi Misăilă. Potrivit acestuia, în jurul proiectului se vor concretiza şi alte proiecte mai mici de sistematizare a municipiului.
'Acesta este proiectul principal, în jurul cărora au fost creionate alte trei proiecte importante, care sunt în stadiul de precontractare. Este vorba de un proiect privind construirea unor piste de bicicletă complementare, care să facă legătura între aceste trasee principale, cu înfiinţarea unor puncte de închiriere a bicicletelor. Un alt proiect se referă la achiziţia unor mijloace de transport în comun electrice. Avem de asemenea un proiect de management al traficului, ceea ce presupune o sistematizare şi monitorizare a traficului în mod automat, cu sisteme de supraveghere video şi senzori, pentru o mai bună fluidizare a acestuia. Avem în vedere şi modernizarea iluminatului public. Scopul acestor proiecte este acela de a descuraja cetăţenii să folosească mijloacele proprii de transport şi să utilizeze mijloacele alternative', a declarat, pentru AGERPRES, primarul Cristi Misăilă.
În cadrul proiectului vor fi construite benzi dedicate transportului public, sensuri unice de circulaţie pe unele artere, sensuri giratorii, piste pentru biciclişti, staţii de transport public inteligente, panouri fotovoltaice pentru susţinerea sistemelor de iluminat, încărcare USB, afişaj publicitar şi informare călători, piloni antiparcare şi piloni retractabili, pentru a oferi posibilitatea restricţionării temporare a traficului auto pe un anumit tronson al arterei, staţii de încărcare pentru vehicule electrice. De asemenea, vor fi reabilitate trotuarele şi amenajate spaţiile verzi. Termenul de finalizare al proiectului este 30 septembrie 2021, lucrările urmând să înceapă în primăvara anului viitor, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News