Vrancea: Două sute de locuri disponibile pentru viitorii piloţi, la Academia Forţelor Aeriene din Braşov

Două sute de locuri sunt disponibile, în acest an, la Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" Braşov, pentru cei care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu, a declarat comandorul Jănel Tănase, lector universitar la Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" Braşov, vineri, în cadrul unei campanii de promovare a carierei militare organizată în municipiul Focşani.

"Anul acesta avem disponibile 200 de locuri pentru toate specialităţile. Academia Forţelor Aeriene formează personal, piloţi, ofiţeri de trafic aerian, meteorologi aeronauţi, ofiţeri de stat major, ofiţeri de supraveghere aeriană şi radiolocaţie etc, pentru toată forţa aeriană a României, indiferent că vorbim de Statul Major, de forţele terestre sau navale. Anul trecut am avut cam 2,6 candidaţi pe loc la examenul scris în sală, iar anul acesta eu sper să avem mai mult de trei candidaţi pe loc. Şi din câte dosare au venit până acum la Academie, cred că depăşim cifra aceasta", a declarat, pentru AGERPRES, comandorul Jănel Tănase.

Campania de promovare a carierei militare nu a avut loc întâmplător la Focşani, care, potrivit organizatorilor, este "un punct strategic pentru apărarea naţională a României"

"Vrem să trezim din nou interesul pentru ideea aeriană la Focşani, un domeniu care este de viitor pentru judeţul acesta şi este o axă importantă de dezvoltare, atât pentru Focşani, cât şi pentru toată regiunea aceasta. Este şi un punct nodal important aici, la Focşani, un punct strategic pentru apărarea naţională a României. Un joint de forţe aeriene şi terestre la Focşani este chezăşia unei garanţii a susţinerii flancului acesta de sud-est. Trebuie să convingem pe cei care au puterea de decizie că este o necesitate şi că este fundamental pentru zona aceasta să deschidem nişte axe de dezvoltare. Altfel, zona nu se dezvoltă. Dinamica transporturilor aşează transportul aerian pe primul loc. Este cel mai sigur mijloc de transport, foarte rapid, cu costuri din ce în ce mai mici. De ce să nu profităm şi noi de această dezvoltare?", a spus comandorul Jănel Tănase.

Potrivit acestuia, Focşaniul a fost dintotdeauna un punct strategic important pe harta aeronautică a României.

"Aviaţia la Focşani are o istorie mare. Aici au fost trei mari aerodromuri, din care a rămas unul singur, cel din sudul oraşului. În Primul Război Mondial trei baze aeriene de aici au fost ocupate de austro-ungari. În al Doilea Război Mondial, de aici au plecat aviatorii la eliberarea Basarabiei, peste 250 de avioane. Numai bombardamentul greu a plecat de la Buzău şi de Pogoane, restul de aici. Aici a funcţionat Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Aici s-au format 2.000 de piloţi pentru aviaţia militară a României. De aceea noi venim la Focşani", a precizat Jănel Tănase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel