Vrei să cumperi un apartament și ai auzit că prețurile vor scădea cu 50%? Iată adevărul spus de Eugen Radulescu, economist şi doctor în economie

arhivă personală
arhivă personală

Eugen Radulescu, economist şi doctor în economie, a vorbit despre imobiliare.

„Ziarul Adevarul are un articol care incepe asa: "Economistul Radu Georgescu e de părere că în următorii doi ani prețul apartamentelor în România va scădea cu 50%. El analizează cum au crescut prețurile: un apartament cu două camere în București, în anul 2000, costa 6.000 de dolari, iar acum e 100.000 de dolari"

Eu am sa ii dau un sfat dezinteresat economistului in cauza: sa isi puna banii acolo unde este analiza lui - adica, sa vanda iute ce proprietati imobiliare o avea si sa se mute cu chirie. Iar dupa ce scad preturile cum prezice el, sa le cumpere inapoi, cu o rata a profitului de 100%.

3. arhivă per... (imobiliare-blocuri_03333500.jpg)

M-am saturat ca de mere padurete de toti analistii care isi dau cu parerea pe teme de care nu au habar, dar cu cat stiu mai putin, cu atat sunt mai siguri ca ei detin adevarul suprem.

Realitatea este cam pe dos, in acest caz: Romania are cele mai ieftine locuinte raportate la venitul mediu din toata Europa. Sunt diferente de la o zona la alta, desigur, dar aceasta este situatia reala.

4. arhivă per... (nicusor-dan-blocuri_43006400.jpg)

(....) Nu afirm ca nu pot aparea corectii de pret intr-o zona geografica sau alta, intr-un cartier marginas fata de locuintele centrale. Daca vom avea si o criza in urmatorii ani (iar asta nu este deloc improbabila, cu situatia macroeconomica extrem de proasta in care se incheie glorios guvernarea PSDNL) si ea ar putea avea un efect negativ, pe termen scurt, asupra pietei imobiliare. Dar tendinta preturilor imobiliare va fi, vai, de crestere, o data cu cresterea reala a salariilor si cu dorinta fireasca a oamenilor de a locui mai confortabil”, a explicat Eugen Radulescu, consilierul guvernatorului BNR.

Vedeți o analiză interesantă a BNR despre imobiliare la paginile 52-54: https://media.dcnews.ro/other/202410/rsf-2024_1_82707400.pdf

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel