Vrei să dai la Academia de poliție? Iată tot ce trebuie să știi despre admitere! 5 noiembrie e data limită pentru înscriere

foto: Facebook, Academia de poliție
foto: Facebook, Academia de poliție

Iată cele mai noi informații legate de admiterea în școlile de poliție.

Până pe 5 noiembrie se mai pot depune online cererile de înscriere la Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.

"Acest concurs de admitere - perioada octombrie-februarie - a început în data de 18 octombrie iar până pe 5 noiembrie puteți depune online cererile de înscriere împreună cu consimțământul privind solicitarea extrasă de pe cazierul judiciar. Aceste cereri se vor transmite în format electronic pe adresele de mail ale inspectoratelor județene de poliție și Direcția generală de poliție a municipiului București.

Până pe data de 24 noiembrie trebuie să depuneți în format fizic toate celelalte documente necesare în dosarul de recrutare. După perioada de înscriere urmează să fiți planificați pentru evaluarea psihologică. După parcurgerea acestei etape eliminatorii va avea loc susținerea probei de evaluare a performanței fizice în perioada 7-13 decembrie. Centrele zonale de selecție sunt specificate în anunțul de concurs, iar dvs. trebuie să identificați școala unde vă veți prezenta pentru a susține proba.

În data de 16 decembrie va avea loc proba de evaluare a cunoștințelor, probă ce constă într-un test tip grilă cu 90 de întrebări dintre care 40 de întrebări la gramatica limbii române, 15 întrebări limba engleză sau franceză, la alegere, 20 de întrebări din legislație specifică din Ministerul Afacerilor Interne și 15 întrebări din educație civică și logică" au anunțat reprezentanții Poliției Române în clipul de informare.

Mai multe informații despre restul etapelor din procedura examenului de admitere, aici:

                                                     

Admitere școala de agenți de poliție 2023 – locuri scoase la concurs

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 1340 locuri (din care 20 pentru candidați romi și 10 alte minorități)

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – 300 locuri (2 pentru candidați romi, 2 pentru alte minorități)

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – 240 locuri (2 pentru candidați romi, 2 pentru alte minorități)

Recrutarea candidaţilor se face în raport de oferta educaţională și de domiciliul/reședința candidatului înscris/ă în cartea de identitate.

Admitere școala de agenți de poliție 2023 – condiții pentru candidați

să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România

să cunoască limba română scris şi vorbit

să aibă capacitate deplină de exerciţiu

să fie apți din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (se constată de structurile de specialitate ale MAI, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică; dacă se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv; evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale)

să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere

să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat (diplomă sau cu adeverinţă, care îndeplinește condițiile de valabilitate, din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat)

să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist (se constată de către Direcţia Generală de Protecţie Internă, prin emiterea unui aviz, respectiv de către compartimentele de resurse umane, prin întocmirea Notei de cunoaştere; în cazul emiterii unui aviz negativ, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv)

să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea

să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni

să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani

să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege

să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară (se constată cu ocazia examinării medicale)

să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului (media la purtare de cel puțin 9,00 în perioada studiilor liceale se calculează ca medie aritmetică a mediilor generale obținute la purtare în cei patru ani de studii liceale; respectiv, în cazul absolvenților clasei a XIII-a, cinci ani).

să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ

să dețină sau să obțină până la absolvire permis de conducere categoria B

Candidaţii care au fost declaraţi „admis” la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ M.A.I. nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel