Vrei să faci burgeri ca-n filme? Ghidul pentru o masă cu care o să-ți impresionezi musafirii

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

În bucătăria de acasă, puține preparate sunt mai satisfăcătoare și mai versatile decât burgerii. De la gustul lor inconfundabil, până la versatilitatea în alegerea ingredientelor și a toppingurilor, burgerii făcuți în casă reprezintă o adevărată plăcere culinară pentru oricine.

Fie că optezi pentru o variantă clasică cu carne de vită perfect frământată și rumenită pe grătar, fie că preferi un cheeseburger generos cu brânză topită și sosuri aromate, fiecare dintre rețetele de mai jos îți oferă o oportunitate de a experimenta și de a crea o combinație unică de arome și texturi. Descoperă în continuare cele mai bune rețete de burgeri de casă, perfecte pentru a fi savurate în compania celor dragi!

Rețeta 1: Hamburger de casă cu carne de vită și cașcaval

Ingrediente pentru burgerul de vită:

    —250 g carne de vită cu 20% grăsime
    —sare grunjoasă
    —piper proaspăt măcinat

Pentru topping:

    —roșii
    —salată
    —muștar
    —cașcaval (Cheddar)
    —sosuri: maioneză, ketchup, tartar, blue cheese etc.

Instrucțiuni:

    1. Frământă ușor carnea de vită cu mâinile pentru a o modela în chiftele.
    2. Modelează chiftelele puțin mai lat, pentru a compensa retractarea din timpul gătirii.
    3. Încinge o tigaie grill sau grătarul.
    4. Rumenește burgerii 3-5 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea lor. Asezonează cu sare și piper în timpul gătirii.
    5. Întoarce și prăjește rapid chiflele pe grătar pentru a prinde o crustă frumoasă.
    6. Întinde muștar pe jumătatea inferioară a chiflei.
    7. Așază o felie de cașcaval topit pe fiecare chiflă.
    8. Adaugă salată, felii de roșii și alte toppinguri după preferință.
    9. Acoperă cu cealaltă jumătate de chiflă și servește.

Rețeta 2: Cheeseburger de casă cu carne de vită și brânză

Ingrediente pentru burgerul de vită:

    —2 chiftele de burger din carne de vită
    —sare și piper negru măcinat
    —2 chifle pentru hamburger
    —2 felii de brânză Cheddar
    —2 felii de bacon

Pentru topping:

    —salată verde sau creață
    —2 linguri de dulceață de ceapă
    —2 linguri de sos pentru burger

Instrucțiuni:

    1. Prăjește feliile de bacon până devin crocante și rumene. Lasă-le la scurs pe hârtie absorbantă.
    2. Încinge grătarul și grăbește chiflele până se prăjesc ușor.
    3. Întinde sosul pentru burger pe jumătatea inferioară a chiflei.
    4. Prăjește chiftelele de burger de vită timp de 3 minute pe fiecare parte, adăugând sare și piper după gust.
    5. Adaugă brânza Cheddar pe chiflă imediat după ce întorci chiftelele și lasă-o să se topească ușor.
    6. Asamblează burgerii: așază pe chiflă chiftelele cu brânza topită, baconul crocant, salata verde și dulceața de ceapă.
    7. Acoperă cu cealaltă jumătate de chiflă și servește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel