Vrei să faci o friptură delicioasă? Trucurile gospodinelor

Fotografie de la Los Muertos Crew: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/friptura-gatit-carne-fuma-8477345/
Fotografie de la Los Muertos Crew: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/friptura-gatit-carne-fuma-8477345/

Vrei să faci o friptură delicioasă?

Iată de ce trebuie să ții cont! Este ABC-ul fripturilor făcute ca la carte.

Înainte de a pune carnea la fript, încingeți bine grătarul, apoi ungeți-l cu untdelemnt sau slănină proaspătă. Respectând această regulă de aur, carnea se va frige mai repede și va fi mai gustoasă.

Fripturile nu se sărează decât după ce au fost scoase de pe grătar, moment în care pot fi presărate deasupra ierburi aromate: cimbru sau busuioc după gust.

Bucățile mari de carne pe care le frigem în cuptor, pentru a nu se arde, se învelesc într-o hârtie de pergament bine unsă cu ulei sau unt. În această fază, intensitatea flăcării va fi micșorată. Când carnea s-a fript pe jumătate, înlăturați „ambalajul”, apoi măriți flacăra cuptorului, lăsând carnea să se frigă în limitele de timp indicate tipului de carne ales.

Din când în când, turnați, cu o lingură de lemn, deasupra fripturii, zeama ce se scurge din ea pentru a se menține suculența cărnii.

Nu puneți carnea udă de apă sau sânge pe grătar. Uscați-o într-o cârpă curată sau cu hârtie creponată. Ungeți-o apoi cu puțin unt. Se va forma, de la început, o crustă subțire care va reține sucurile.

VEZI ȘI: Ce se întâmplă când pui bicarbonat pe carne. Trucul simplu al marilor bucătari

Pune bicarbonat pe carne.

Nimic nu se compară cu o bucată de carne fragedă şi gustoasă. Marii bucătari folosesc un truc simplu pentru ca friptura să iasă mai fragedă. Puteți obține aceeași carne fragedă și gustoasă cu un simplu ingredient: bicarbonat de sodiu.

Iată ce trebuie să faceţi:

Pasul 1

Pregătiți carnea. 

Pasul 2

Presărați bicarbonatul peste carnea crudă. Folosiți aproximativ o lingură la 450 grame de carne. 

Pasul 3

Lăsaţi bicarbonatul pe carne cel puţin o oră.

Pasul 4

Clătiți bine carnea, apoi uscați-o cu șervețele de hârtie.

Pasul 5

Continuați cu rețeta dumneavoastră.

VEZI ȘI: Cafea glasată (o rețetă originală). Secretul acestei băuturi

Ce zici de o cafea glasată? 

Avem nevoie de un litru de cafea tare, caldă, o linguriță de cacao-pudră, un pahar (200 ml) rom. Amestecați, agitați, lăsați să se răcească și când amestecul mai este doar puțin călduț, introduceți-l în frigider.

Serviți cu două-trei cuburi de frișcă înghețată. Paharale, înalte de preferință, vo r fi umplute cu cafea doar în proporție de două treimi. Puneți deasupra cafelei glasate „un coif” de cremă de vanilie, de frișcă îndulcită sau bătută cu puțin sirop de zmeură.

VEZI ȘI: Cum înlături pericolul ca maioneza să se taie, dar și ce faci să dregi maioneza tăiată

Cum faci maioneza?

Ce faci dacă ți s-a tăiat maioneza? Dar cum elimini pericolul ca maioneza să se taie? Aflați din rândurile de mai jos.

Pentru a reuși maioneza este nevoie ca toate ingredientele să aibă aceeași temperatură. De aceea este bine să le așezați pe masă cu o oră înainte de a începe să o preparați. Adăugați, de la început, o linguriță de apă pentru fiecare gălbenuș. Muștarul, sarea, piperul se pun pe gălbenuș de la început.

Pericolul ca maioneza să se taie poate fi înlăturat dacă în timpul preparării se adaugă, din când în când, câteva picături de apă sau oțet. Pentru a drege maioneza tăiată, se freacă separat într-un vas un gălbenuș de ou crud. Se toarnă apoi, puțin câte puțin, din maioneză, până ce se încorporează în întregime. Oul poate fi înlocuit cu un cartof fiert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel