Călcatul este una dintre cele mai plictisitoare treburi casnice. Este o activitate atât de plictisitoare încât evităm să o facem, până când teancul de haine devine mare și nu mai avem încotro.
Există însă câteva trucuri foarte simple, care, în unele cazuri, ne pot scuti de oboseala călcării plictisitoare.
O precauție elementară, care poate fi respectată în faza de spălare, este temperatura apei, deoarece, dacă le spălăm la o temperatură ridicată, hainele tind să aibă mai multe cute. În acest caz, trebuie călcate.
Cum se curăță, corect, adidașii în mașina de spălat: pune neapărat și câteva prosoape vechi în cuvă
Dar, bineînțeles, trebuie să luăm în considerare și că există unele articole, de exemplu lenjeria intimă, care trebuie spălate la o temperatură ridicată și, prin urmare, călcarea este inevitabilă pentru ele.
Centrifuga este folosită pentru a elimina excesul de apă. Este clar că cu cât stoarceți mai mult hainele, cu atât au mai multe cute și trebuie călcate. Prin urmare, poate fi util să reducem ciclurile de centrifugare. Hainele vor ieși din mașina de spălat mai puțin mototolite.
Dulapurile cu haine au miros de mucegai? O plantă aromatică din bucătărie te salvează de problemă
O altă regulă atunci când spălați hainele, este să urmați instrucțiunile de pe etichete, deoarece acest lucru este esențial pentru a nu le deteriora. Și dacă vine vorba de cămăși, poate știți deja că există țesături care nu trebuie călcate.
Atunci când programul de spălare se termină, hainele trebuie scoase imediat din cuvă. În primul rând, dacă stau prea mult acolo, hainele pot prinde mirosuri urâte și, apoi, pentru ca vor avea tendința de a șifona mai mult.
Mai bine ar fi să scoateți hainele, imediat, după terminarea ciclului de spălare și să le întindeți cât mai curând posibil să se usuce.
Bunicile și mamele noastre scuturau înainte de a le agăța la uscat. Această acțiune este o modalitate energică de a „călca” hainele umede.
Cum să faci o pastă de dinți naturală și ecologică: 3 rețete rapide și super eficiente
Uneori, pe haine rămân urmele lăsate de cleștișoarele de agățat. De aceea, aveți grijă să prindeți hainele de locurile ascunse, de exemplu lângă cusături sau poate sub axile. În plus, hainele trebuie atârnate cu capul în jos, astfel încât să fie mai ușor de împăturit. O lată modalitate este să uscați hainele așezate pe umerașe.
Chiar dacă călcatul hainelor este o activitate plictisitoare, suntem nevoiți să o facem dacă ne place să îmbrăcăm o cămașă fără cute. Totuși, atunci când călcăm, se pot întâmpla și accidente pe care mulți nu știu cum să le rezolve. Dar nu disperați! Există remedii pentru orice.
Putem arde hainele din varii motive: presiunea aburului este prea mare, temperatura fierului de călcat este setată greșit sau apa care se scurge din fierul de călcat lasă urme greu de eliminat.
Când se întâmplă să îți pătezi hainele cu un fier de călcat, este important să acționezi imediat. Există patru metode care te ajută să le elimini.
Prima metodă - Fă un amestec din apă caldă și săpun. Înmoaie un burete curat în acest amestec și freacă zona afectată, exercitând o ușoară presiune. După ce se usucă, ia o cârpă de bumbac, înmuiată în oțet, și frecați din nou pata, care va dispărea!
Metoda 2 - Presărați sare peste zona arsă, apoi umeziți o cârpă în zeama de la o jumătate de lămâie și frecați energic. Lăsați acest remediu natural să acționeze timp de o jumătate de oră. Pata va dispărea.
Dulapurile cu haine au miros de mucegai? O plantă aromatică din bucătărie te salvează de problemă
Metoda 3 - Înmuiați haina arsă în apă rece pentru o zi și o noapte. După 24 de ore, cu o dischetă de bumbac, înmuiată în peroxid de hidrogen, frecați zona arsă și continuați cu spălarea tradițională.
Metoda 4 - Pentru a îndepărta această pată galbenă putem folosi un cub de zahăr. Frecăm ușor pata gălbuie cu un cub de zahăr. Lăsăm să acționeze câteva minute, apoi putem tampona cu o cârpă umedă.
Pe scurt, un ingredient pe care îl avem cu toții în bucătărie poate rezolva o problemă cu adevărat enervantă.
Dacă niciuna dintre metode nu funcționează, nu rămâne decât să cumpărați un produs dedicat. În orice caz, încercarea ingredientelor naturale nu ar trebui să facă nimic rău, dar ar putea fi o soluție simplă la o problemă delicată.
Putem face călcarea hainelor mai plăcută. Pe lângă faptul că dăm un aspect mai bun hainelor noastre, de fapt, putem profita de această activitate pentru a le face și mai parfumate. Trebuie doar să apelăm la un truc.
Bunicile noastre adăugau câteva picături de apă de trandafiri în apa pe care o foloseau pentru fierul de călcat. Prin urmare, atunci când vom apăsa butonul pentru abur, în timp ce călcăm hainele, apa de trandafiri va fi și ea vaporizată și ne va parfuma hainele.
Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente
Este deosebit de eficient pentru călcarea gulerelor cămășilor. Mai mult, va parfuma întregul mediu în care călcăm. Dar să vedem cum putem folosi acest truc în siguranță și care sunt dozele corecte.
Ai grija sa alegi o apa de trandafiri cât mai naturală, fără ingrediente în plus, care, pe termen lung, ar putea crea depuneri în interiorul fierului de călcat.
Un capac de apă de trandafiri este suficient la două pahare de apă distilată. Nu este recomandat să folosiți produse care lasă reziduuri precum parfumuri, detergenți sau balsam.
Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar: petele încăpățânate vor rămâne amintire
Așadar, adăugăm doar câteva picături de apă de trandafiri în fierul de călcat pentru a ne parfuma hainele. Nu uitați să curățați regulat și cu atenție ferul de călcat pentru a preveni depunerile de calcar. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste depuneri pot compromite funcționalitatea fierului de călcat și pot provoca pete pe haine.
Pentru curățarea tălpii fierului de călcat puteți pregăti un pahar de oțet fierbinte cu o lingură de sare. Înmuiați un burete în acest amestec și curățați talpa fierului de călcat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News