Când ții o dietă pentru a scăpa de kilogramele în plus, este dificil să-ți dai seama ce să mănânci mai mult.
De fapt, trebuie să știi că există alimente, care îți pot afecta dieta dacă nu ești atent la ceea ce mănânci. De asemenea, ar trebui să știi bine ce poți consuma la prânz și ce ar trebui să pui pe masă la cină.
Care ar fi alimentele de evitat seara dacă nu vrei să te îngrași? Unele alimente trebuie evitate să fie consumate la cină, deoarece seara metabolismul încetinește.
Mâncatul prost și dezechilibrat poate duce la afecțiuni de sănătate grave. Diabetul de tip 2, de exemplu, depinde foarte mult de ceea ce mănânci și când. De asemenea, problemele colesterolului crescut pot indica o dietă și un stil de viață nesănătos.
Pentru a te menține sănătos și aproape de greutatea ideală, seara trebuie să eviți dulciurile, cârnații, mezelurile și prăjelile. De asemenea, ar fi bine să eviți smântâna și untul, care, fiind alimente grase, sunt greu de asimilat de către organism. Medicii spun că untul și smântâna ar trebuie evitate să fie consumate seara, când metabolismul încetinește semnificativ.
Trăim mai mult dacă suntem optimişti? Ce arată studiile
O dietă echilibrată trebuie să aibă o cantitate potrivită de carbohidrați, grăsimi și proteine. Dacă exagerezi, te poți confrunta cu afecțiuni, precum obezitatea.
Ce trebuie să faci pentru a accelera metabolismul?
Metabolismul încetinește din cauza mai multor factori. Principalele sunt sedentarismul, stresul, lipsa somnului, probleme cu glanda tiroidă. O dietă dezechilibrată și înfometarea sunt, de asemenea, o parte din cauze.
În orice caz, metabolismul poate fi accelerat cu ajutorul alimentelor și a activității fizice. Cu cât te miști mai mult, cu atât mușchii vor fi solicitați și metabolismul se va accelera. Dacă nu-ți place să faci sport, poți să te plimbi. Renunță la mașină, la ascensor și plimbă-te cât mai mult.
Vezi și:
Alimentația și stresul sunt strâns legate între ele. După o zi grea și stresantă la muncă, mâncăm compulsiv, pentru a ne simți mai bine. Organismul percepe stresul ca pe o amenințare, de aceea dorim să mâncăm mult și des. Dar unele alimente, cum ar fi dulciurile, creează dependență. Din fericire, există alimente pe care le putem consuma când suntem stresați, fără frica că vom acumula kilograme în plus.
Avocado conține omega-3, vitamine C și B. Util pentru organism, avocado este capabil să regleze tensiunea, dezechilibrul emoțional și să ne înveselească. Gătiți salate cu avocado sau consumați-l pe felii de pâine.
Peștele gras (ton, sturion, somon) este o opțiune ideală pentru perioadele de stres. Medicii recomandă consumul de pește de 2-3 ori pe săptămână. Peștele gras conține o cantitate mare de omega-3, care reglează cortizolul.
Adaugă scorțișoară în cafeaua de dimineață, dacă vrei să slăbești repede și ușor
Consumul regulat al peștelui gras reduce simptomele sindromului premenstrual, îmbunătățește somnul și ameliorează anxietatea.
Nucile sunt un depozit de acizi utili, vitamina B, zinc, magneziu și alte elemente importante, care oferă un efect anti-stres. În scop preventiv, se recomandă consumul de până la 30-40 grame de nuci pe zi. Nucile au un conținut ridicat de calorii, care hrănește nu doar stomacul, ci și creierul.
Pe lângă beneficiile aduse de vitamine și fibre, legumele proaspete pot ameliora anxietatea. În timp ce mestecați legumele, mușchii mandibulei lucrează activ și vă relaxează.
Nu mai aruncați semințele de ardei. Toată lumea ar trebui să știe asta
În lupta împotriva stresului, specialiștii recomandă magneziu. Dacă nu puteți ajunge la medic? Răspunsul se află în spanac, care conține magneziu. De altfel, toate legumele cu frunze au proprietăți similare, așa că spanacul poate fi înlocuit cu oricare alta legumă verde, dacă este necesar.
Citricele sunt o sursă importantă de vitamina C, îmbunătățesc imunitatea, starea de spirit și reduc nivelul de cortizol. Pe lângă ajutorul intern, parfumul citricelor acționează ca un placebo și calmează.
Carbohidrați sănătoși. Zahărul, un carbohidrat rapid, trebuie exclus în situațiile stresante, deoarece provoacă obezitate și dependență. Acest produs trebuie înlocuit cu cereale, leguminoase și pâine integrală. Carbohidrații sănătoși ajută organismul să producă mai multă serotonină, hormonul fericirii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu