Vrei să trăiești până la 100 de ani? Iată cinci secrete simple ale longevității

Vrei să trăiești până la 100 de ani? Iată cinci secrete simple ale longevității. Sursa - Pexels
Vrei să trăiești până la 100 de ani? Iată cinci secrete simple ale longevității. Sursa - Pexels

În ciuda disponibilității alimentelor de calitate și a progresului remarcabil al medicinei moderne, foarte puține persoane ajung la 100 de ani.

Publicitate

Longevitatea nu este un „dar” al geneticii: este suficient doar să vă organizați corect viața. Iată câteva secrete care te vor ajuta în asta.

Fructe de pădure în fiecare zi.  Nu doar vara trebuie să mănânci fructe de pădure. Și în restul anului avem nevoie de aceste produse valoroase. Fructele de pădure conțin substanțe care previn îmbătrânirea prematură a organismului. Rețineți însă că fructele de pădure trebuie consumate fără zahăr.

Mișcare. Nu fiecare persoană are timp să meargă la sală, dar poate compensa lipsa sportului cu mersul pe jos. În lipsa mișcării, corpul îmbătrânește mult mai repede. De asemenea, lipsa de activitate provoacă o deteriorare a funcționării sistemului cardiovascular și a creierului. Din acest motiv, mersul pe jos este soluția ideală pentru cei care vor să trăiască o viață lungă.

Mai puțină carne roșie și carne procesată. Carnea roșie poate fi consumată de câteva ori pe săptămână, iar dimensiunea porției ar trebui să fie de aproximativ 100 de grame.

Dacă mănânci mai multă carne, aceasta va înrăutăți activitatea inimii, provocând apariția bolilor. Ar trebui să excludeți din alimentație produsele semifabricate, dacă doriți să preveniți dezvoltarea diabetului și a cancerului.

Păstrează legumele proaspete în frigider: trucurile pe care nici gospodinele nu le cunosc

Depinde mult și de metoda de preparare a cărnii. De exemplu, carnea prăjită în unt sau ulei crește nivelul de colesterol, afectează vasele de sânge și înrăutățește funcția inimii. Aceeași regulă se aplică și pentru carnea la grătar. Dacă vrei neapărat să consumi carne, atunci aceasta poate fi doar fiartă sau coaptă

Mai puțin stres. Nu toți oamenii își dau seama de importanța sănătății mintale. Absența problemelor psihologice vindecă organismul. Reduce nivelul de stres dacă vrei să trăiești 100 de ani.

Beți multă apă. Pentru a curăța organismul de substanțele nocive, este important să beți apă curată. Dacă nu faceți asta, sănătatea devine mai slabă odată cu vârsta. Prin urmare, încercați să beți doi litri de apă purificată în timpul zilei în orice moment al anului.

BONUS. Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă

Ritmul agitat al vieții crește nivelul de stres. Multe persoane se calmează cu un desert, plin de zahăr, care, pe de o parte, satisface poftele, iar, pe de altă, aduce prejudicii sănătății. 

Zahărul stimulează producerea de serotonină și dopamină, care ne îmbunătățesc starea de spirit.

Potrivit unui studiu, realizat de Universitatea Princeton din Statele Unite, evitarea consumului de dulciuri, într-un mod radical, induce aceleași mecanisme ale stresului. De aceea, există alternative mai sănătoase la zahăr, care ne fac fericiți.

Îți cade părul? Iată câteva remedii naturale, eficiente împotriva acestei probleme

 

Să aflăm care sunt cele 5 alimente care pot reduce pofta de dulciuri 

 

Scorțișoară: Se poate adăugă în deserturi, în ceaiurile din plante sau miere. Consumul de scorțișoară scade valoarea glicemiei după mese. De asemenea, reduce pofta de dulciuri.

Dovleacul: Se poate coace în cuptor sau tigaie, ca un desert. De asemenea, dovleacul poate fi consumat și sub formă de supă. Conținutul său ridicat de zahăr este compensat de o cantitate mare de fibre. În plus, semințele de dovleac sunt extrem de benefice pentru sănătatea cardiovasculară. Dovleacul poate fi asezonat cu scorțișoară și cop.

Cum să-ți speli părul fără șampon, folosind doar produse naturale din cămară

Morcovul are aceleași beneficii ca și dovleacul. Dacă este consumat crud, este și mai eficient. Morcovul crud poate fi adăugat în salate sau în sucuri cu măr și lămâie.

Cartoful dulce are și el același mecanism de absorbție a fibrelor. Se poate prepara ca un cartof normal copt sau fiert și condimentat după preferințe.

Ștevia. Este un îndulcitor natural obținut dintr-o plantă originară din Paraguay. Folosește ștevia ca înlocuitor de zahăr atât în ​​deserturi, cât și în ceaiuri sau cafea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel