Vreme extremă: ANM a extins CODUL PORTOCALIU de viscol: Sunt vizate 18 județe și Capitala

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea meteorologică de ninsori și vânt puternic. Atenționarea de Cod Portocaliu a fost extinsă pentru 18 județe și Capitală. 

Noua atenționare meteorologică a intrat în vigoare la ora 09:30 și este valabilă până duminică, la ora 22:00. Meteorologii au precizat că o actualizare se va face în această seară în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice.

COD PORTOCALIU

Viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, precum şi în nordul Dobrogei. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70...80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

Vezi și: Ger SIBERIAN: Harta indicelui de răcire. Sunt resimțite -56 de grade

COD GALBEN

În intervalul menţionat, în sudul Transilvaniei şi centrul Moldovei va ninge, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită. În cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie, în jumătatea sudică a Dobrogei vor predomina ploile, moderate cantitativ, izolat se va depune polei, iar vântul va sufla cu rafale de peste 70...80 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel