Vremea 19 august - 2 septembrie pe regiuni. Cod roșu și portocaliu de caniculă, la începutul intervalului, instabilitate meteorologică în fiecare zi. Prognoza meteo

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru două săptămâni, pentru intervalul 19 august - 2 septembrie.

Vremea 19 august - 2 septembrie BANAT 

În primele două zile temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 38 de grade. În următoarele trei zile maximele termice vor scădea, media lor se va situa în jurul valorii de 32 de grade și vor caracteriza o vreme călduroasă.

În weekend va fi caniculă, pentru ca la începutul celei de a doua săptămâni temperaturile maxime să scadă din nou ușor. În continuare, până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații, în general, între 32 și 36 de grade.

Media minimelor termice, va fi apropiată de 20 de grade în primele patru dimineți apoi se vor situa, în marea lor majoritate, între 16 și 19 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi mai probabile în jurul zilei de 21 august și după data 27 august.

Vremea 19 august - 2 septembrie CRIȘANA 

În primele zile de prognoză vremea se va menține extrem de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 37 de grade, iar a minimelor de 18...20 de grade. Între 21 și 23
august media va fi mai mică, a maximelor nu va mai trece de 33 de grade, iar ale minimelor va fi de 15...19 grade. În zilele care vor urma media temperaturilor maxime va oscila în general între 31 și 36 de grade, iar a minimelor între 15 și 18 grade.

Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în jurul zilei de 21 august și după data 27 august.

Vremea 19 august - 2 septembrie TRANSILVANIA

În primele trei zile temperaturile vor fi ridicate, iar media maximelor va fi de 33...35 de grade. Apoi, până în jurul datei de 27 august aceasta va avea variații între 30 și 33 de grade. În zilele care vor urma temperaturile maxime vor fi în medie de 29...32 de grade.

Media minimelor termice se va situa, în general, între 12 și 16 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în zilele de 22, de 23 august și după data 26 august.

Vremea 19 august - 2 septembrie MARAMUREȘ

În intervalul 19 - 21 august media maximelor de temperatură va fi de 33...35 de grade, iar a minimelor de 16...18 grade, iar între 22 și 27 august va avea oscilații între 29 și 33 de grade în cazul maximelor și între 14 și 17 grade în cel al minimelor. După această dată nu vor mai fi variații semnificative, maximele vor fi în medie de 30...32 de grade, iar minimele de 15...16 grade.

Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în jurul zilei de 22 august și după data 27 august.

Vremea 19 august - 2 septembrie MOLDOVA

În primele trei zile media maximelor termice va fi ridicată și se va situa între 33...35 de grade. Apoi, până la finalul intervalului de prognoză, va avea variații între 30 și 34 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 15 și 18 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în jurul datei de 22 august și după data
de 26 august.

Vremea 19 august - 2 septembrie DOBROGEA

În cele două săptămâni de prognoză vremea se va menține călduroasă, media maximelor termice urmând a atinge valori în general între 31 și 34 de grade. Media minimelor
termice va avea variații între 18 și 21 de grade. Manifestări pentru instabilitate atmosferică vor fi posibile după data de 26 august.

Vremea 19 august - 2 septembrie MUNTENIA

În prima săptămână vremea va fi deosebit de caldă, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 35 și 38 de grade, iar a minimelor între 17 și 19 grade. În cea de a doua
săptămână temperaturile vor fi ușor mai scăzute, media maximelor va fi în general de 33...36 de grade, iar a minimelor de 16...18 grade.

Perioade scurte cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile în a doua parte a intervalului de prognoză.

Vremea 19 august - 2 septembrie OLTENIA

În prima săptămână vremea va fi deosebit de caldă, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 35 și 38 de grade, iar a minimelor între 17 și 20 de grade. În cea de a doua săptămână temperaturile vor fi ușor mai scăzute, media maximelor va fi în general de 33...36 de grade, iar a minimelor de 15...19 grade.

Perioade scurte cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile în a doua parte a intervalului de prognoză.

Vremea 19 august - 2 septembrie LA MUNTE

În general, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20 și 25 de grade, iar a minimelor între 11 și 15 grade. Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse în jurul datei de 22 august și după data de 26 august.

Coduri de caniculă pentru a șaptea zi la rând

În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv, pentru aceste două județe fiind emisă avertizare de Cod roșu de caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19...25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală. 

FOTO: captura ANM

De asemenea, sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei se află sub avertizare de Cod porticaliu de caniculă, după ce valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în zonele vizate. 

Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel