Vremea continuă să se încălzească. Elena Mateescu (ANM): Valori de până la 20 de grade în weekend

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028

Elena Mateescu, director ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a oferit prognoza meteo pentru această perioadă.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a oferit ultimele date despre vreme. Potrivit acesteia, temperaturile vor continua să crească. 

„În continuare avem o vreme caldă. Ieri am consemnat valori de 14 grade Celsius la Calafat, Băilești, Bechet, Turnu Măgurele, Zimnicea, Ploiești sau Pătârlagele, cu valori de 12 grade în Capitală, aceasta însemnând cu mai mult de 6-8 grade peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar.

Astăzi temperaturile vor fi în creștere. Este posibil să atingem valori de 15-16 grade Celsius, inclusiv în Capitală o maximă în jurul a 13-14 grade. Cel mai cald la această oră, 12 grade deja la Zimnicea și 9-11 grade în Capitală.

Mâine contăm pe valori între 11 până la 18 grade pentru ca ziua de sâmbătă să aducă un ecart între 13 până la 20 de grade și duminică în același ecart de 13-20 de grade, cu o maximă în Capitală de 18-20 de grade.

Din punct de vedere al regimului de precipitații este posibil să consemnăm, mai ales sâmbătă, în jumătatea vestică a țării, ploi care se vor extinde treptat și contăm pe cantități moderate cantitativ, iar la altitudini mari este posibil să vorbim și de precipitații mixte.

Să avem în vedere și posibilitatea ca intensificările de vânt să fie unele susținute și pe creste să consemnăm viteze care pot depăși 60-80 km/h, dar și în zonele mai joase de relief, în vest, în centru sau în partea de est, sud-est, a țării.", a spus Elena Mateescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel