Vremea extremă a făcut ravagii în țară. Drum blocat de o alunecare de teren, mașini avariate și case inundate / FOTO și VIDEO

FOTO: ISU Sibiu
FOTO: ISU Sibiu

12 județe s-au aflat, marți, sub atenționare de vreme extremă, Cod roșu și Cod portocaliu.

Pompierii au intervenit și astăzi în țară, unde mai multe județe s-au aflat sub incidența Cod portocaliu și Cod roșu emise de meteorologi, a transmis IGSU.

Astfel, pentru gestionarea cu eficiență a fenomenelor prognozate au fost activate grupele operative în 12 județe: Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Satu Mare , Sibiu, Suceava și Timiș

Potrivit unui comunicat al IGSU, ”în intervalul 07.00-21.00, manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate a produs  efecte în 31 localități din 12 județe (Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Satu Mare , Sibiu, Suceava, Timiș), zone în care colegii noștri au intervenit pentru evacuarea apei din 21 case, 11 beciuri (4 instituții publice), 35 curți, 2 agenți economici precum și pentru îndepărtarea a 15 copaci, fiind avariate 4 autoturisme”.

FOTO: ISU Sibiu

FOTO: ISU Sibiu

FOTO: ISU Sibiu

Drum blocat din cauza unei alunecări de teren

De asemenea, ”traficul rutier a fost temporar blocat pe DJ 681/TM din cauza unei alunecări de teren și a aluviunilor acumulate pe carosabil”, iar o situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Moldova Nouă din județul Caraș-Severin, unde scena amplasată în curtea căminului cultural a fost luată de vânt, avariind acoperișul unei case. 

FOTO: ISU Iași

FOTO: ISU  Satu Mare

Important de menționat este că nu au fost înregistrate victime.

FOTO: ISU Suceava

”Având în vedere că avertizarea de instabilitate atmosferică este încă în vigoare, recomandăm cetățenilor să adopte un comportament preventiv, pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune în pericol viața și bunurile”, au mai transmis reprezentanții IGSU.

Youtube video image

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel