Iată cum va fi vremea în weekend.
Temperaturile încep să scadă, de astăzi, în toată ţara. În sud, însă, vor fi în continuare peste cele normale. Joi a fost o zi a recordurilor. În Capitală au fost aproape 21 de grade, iar la Turnu Măgurele: 22,5. A fost o masă de aer cald de origine nord-africană, care a traversat bazinul Mării Mediterane.
Sâmbătă, 21 ianuarie, în Crișana, vor fi maxime ce nu vor depăși 5 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî la -3 grade. Vremea va fi închisă, iar ANM anunță lapoviță și ninsoare.
Vremea va fi asemănătoare și-n Banat, cu maxime care nu vor depăși 4 grade Celsius, dar și în Maramureș, unde maximele abia vor urca la 5 grade. În toate aceste regiuni, este prognozată lapoviță și ninsoare, deci atenție la drumuri!
La munte, în zona centrală, se anunță ploi în zonele mai joase și ninsoare în cele mai înalte. Va fi totuși, mai cald și câteva raze de soare își vor face simțită prezența, ceea ce va urma temperatura în termometre la 10 grade.
În Muntenia, dar și-n Dobrogea, vor fi ploi, dar și soare, și maximele termice vor ajunge la 13-14 grade Celsius. În Moldova, vor fi maxime de 11 grade și de asemenea, o vreme capricioasă.
Duminică, 22 ianuarie, se mai încălzește și-n vestul țării, unde maximele vor urca până la 11 grade Celsius. Își mai face apariția și soarele, iar prognozate sunt doar ploi, nu lapoviță, nici ninsoare. Vremea se menține închisă în special în Oltenia și-n Moldova.
”Tendinţa valorilor de temperatură pentru intervalul următor este de scădere şi vom vorbi despre temperaturi mai coborâte faţă de cele din zilele trecute, însă în continuare peste mediile climatologice. Ca o tendinţă de evoluţie a vremii pentru intervalul 24-27 ianuarie, valorile termice vor deveni mai apropiate de mediile specifice perioadei, cele diurne, deci cele din timpul zilei, în sudul şi în estul ţării, iar pe timpul nopţilor - în regiunile intracarpatice; iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în jumătatea de sud-vest a ţării” a spus meteorologul Iulia Bărbulescu, conform Rador.
De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru următoarea lună:
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.
Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud- vest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.
Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte la munte.
Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News