Vremea până în 14 august, când scăpăm de caniculă. Cod Galben și Cod Portocaliu pentru astăzi, 18 iulie: Sunt anunțate 39 de grade la umbră/ UPDATE: Prognoza pentru Capitală până în 20 iulie

Administrația Națională de Meteorologie a public prognoza meteo pe o lună. 

UPDATE: Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, 18 iulie, ora 12:00 – 18 iulie, ora 22:00: În intervalul menționat, local în Moldova, Dobrogea, precum și în jumătatea de est a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp) și grindină.

3. foto ANM... (cod-galben_89600700.jpg)

UPDATE: Prognoza meteo pentru București

Interval 18.07.2023, ora 10:00 - 20.07.2023, ora 10:00: Valul de căldură se va menține. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 38...39 de grade marți și de 36...37 de grade miercuri. Minimele termice vor fi în general de 19...21 de grade. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare în noaptea de miercuri spre joi vor fi perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vremea pe o lună

17 - 24 iulie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord- vestice, centrale și estice, dar și deficitar în cele sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

24 - 31 iulie 2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în nord-vestul teritoriului, dar și deficitare în regiunile sudice, sud-vestice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

31 iulie - 7 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de nord a țării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

7 - 14 august

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cod Galben și Cod Portocaliu, astăzi

COD GALBEN, 18 iulie, de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat: Marți valul de căldură se va menține în sudul, sud-estul și local în vestul și centrul teritoriului. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 17 și 22 de grade.

2. foto ANM... (vremea-cod-galben-cod-portocaliu_84404200.jpg)

COD PORTOCALIU, 18 iulie, de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat: Marți în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei valul de căldură va persista și va fi caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20...22 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel