ANM a emis prognoza actualizată pentru toată luna ianuarie.
Publicitate
Săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele sudice și local în centru și est.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice și nordice, dar și local deficitar la munte și în sud-estul extrem, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Săptămâna 10.01.2022 – 17.01.2022
Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Săptămâna 17.01.2022 – 24.01.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara.
Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.
Săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară, local, în sudul și vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
În Banat, până în data de 5 ianuarie, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 14 grade și ale minimelor de 6 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an. După această dată, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 4 și 6 grade, iar a celor nocturne între -2 și 0 grade. Condiții pentru precipitații temporare vor fi după data de 5 ianuarie, cu probabilitate mai mare însă în intervalul 8-10 ianuarie.
În Crișana, în primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor de 6 grade, valori cu mult peste mediile multianuale specifice perioadei. Ulterior, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de normele perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 3 și 6 grade, iar a celor nocturne între -3 și 0 grade.
În Transilvania, în primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la valorile diurne, spre medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor în jurul a 2 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an. După data de 5 ianuarie, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variații până la sfârșitul intervalului între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -6 și -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu